Meclis'te kıyak tartışması

Meclis'te kıyak tartışması
Dün ki İl Genel Meclis Toplantısı'nda, demokratik gelişmeler konulu söz alan MHP'li Cemalettin Şimşek, AK Partili Dilaver Atlı'yı eleştirince Meclis Başkanı Mustafa Karakurt tarafından uyarıldı.

Bunun üzerine Karakurt'u protesto eden Şimşek, "Burada diğer arkadaşlar siyasi konuşurken kesmiyorsunuz" diyerek Başkan Karakurt'un söz hakkı konusunda ikili oynadığını ima etti

İl Genel Meclisi Şubat ayı son birleşimi, dün Mustafa Karakurt Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya alınan yoklamanın ardından sağlanan çoğunluk ile başlandı. Toplantının gündem dışı görüşmeler bölümünde söz alan MHP'li Meclis üyesi Cemalettin Şimşek, demokratik gelişimler konulu konuşma yaptı. Konuşmasında, Türkiye'nin 90 yıllık demokrasi tarihine değinen Şimşek, daha önce AK Parti Grup Başkan Vekili Dilaver Atlı'nın aynı konu hakkında farklı açıklamada bulunduğunu öne sürerek kendisini eleştirdi. Bunun üzerine Şimşek'in sözünü kesen Meclis Başkanı Karakurt, Şimşek'i, "Siyasi konuşmayalım" ifadesi ile uyardı. Mecliste tansiyonun yükseldiği dakikalarda Karakurt ile Şimşek arasında sözlü tartışma yaşandı. Uyarılan Şimşek, "Bakın hep böyle yapıyorsunuz. Başkan yaklaşımınızı protesto ediyorum. Burada diğer arkadaşlar siyasi konuşurken kesmiyorsunuz" dedi. Bunun üzerine Meclis Başkanı Karakurt ise, "Bakın uzatmayın! Politize ederseniz tartışma çıkacak" dedi. Bunun üzerine konuşmasını kısa kesen Şimşek MHP grubunun alkışları eşliğinde yerine oturdu. MHP grubu sıralarında o sıra, geçtiğimiz aylarda mecliste cemaat ve tarikatlarla ilgili yapılan konuşma meclise hatırlatıldı.

ŞİMŞEK'İN KESİLEN KONUŞMASI

İşte MHP'li şimşek'in politize sayılan konuşması: "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bugüne kadar geçen süredeki demokratik gelişimleri anlatmak adına söz aldım. Temeli eşitliğe dayalı Cumhuriyetimizin kuruluşunda yer alan başta Mustafa Kemal Atatürk ve bu uğurda mücadele veren herkese minnet borçluyuz. Bunu başaranlara şükranlarımı arz ediyorum. Bu toprakları korumak kadar, bundan sonrada bu şartları korumakta var tabi ki. Yakın tarihimize baktığımızda; bu ülke 90 yılda çok iniş ve çıkışlar yaşadı. 35 yıllık dönemini bizzat bildiğim dönem için de ise hak edilmeyen saldırılar yaşandı. Bu ülkede İstiklal Marşı'nda oturanlar var. Bugün Türkiye bir İran, Irak değilse bunu kurucularına borçluyuz. Zaman zaman bu kürsüden AK Parti Grup Başkanı Atlı'nın konuşmalarını dinliyoruz. Bu arkadaşımız demokrasinin bu dönemde başladığını daha öncesinde darbeci bir dönem olduğu söylemektedir. Ben bu algıladığım konu hakkında biraz insaflı olmak gerekir. Demokrasi olması için demokratik gelenekler olması gerekir. 12 Eylül 2010 tarihinde anayasa değişikliği kabul edildi. 27 maddeden oluşan bu maddelere baktığımızda özelikle yargı ile ilgili değişiklikler oldu. Ancak bakınız ki hala bir tane darbeci yargılandı mı?"

Ercan ÜSLÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.