"MEB-BiP öğretmen bilgi servisi" ve "okul veli asistanı" tanıtıldı

"MEB-BiP öğretmen bilgi servisi" ve "okul veli asistanı" tanıtıldı
"MEB-BiP Öğretmen Bilgi Servisi" ile "Okul Veli Asistanı" adlı yerli ve millî uygulamaların tanıtım programı Gazi Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Programa Bakan Tekin'in yanı sıra Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç da katıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, Bakanlığın 1.2 milyon öğretmen ve 20 milyonu aşkın veliyle Türkiye'nin en büyük ailesi olduğunu vurguladı. Aile içi sağlıklı, sürekli ve etkin iletişimin önemine değinen Canlı, öğretmen ve yöneticilerle daha sık ve güçlü iletişim kurma, velilere daha hızlı bilgi sunma ihtiyacını dile getirdi. Canlı, "Öğrencilerimizin geleceği için okul, öğretmen ve velilerimiz arasında kurulacak köprüleri çok önemsiyoruz" dedi. Canlı, millî ve güvenli teknolojilerle donatılmış bir iletişim ağına olan ihtiyacın kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Türk mühendislerimizin eliyle geliştirilen yerli ve millî iletişim platformumuz Turkcell BiP ile güçlü bir iş birliğine imza atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere Hızlı Bilgilendirme, Velilere Anlık Takip
"MEB-BiP Öğretmen Bilgi Servisi" ile öğretmenlere çok daha hızlı ve odaklı bilgilendirmeler yapılabilecek. Yeni dijital içerikler, projeler veya anketler gibi bilgiler ilgili öğretmenlere doğrudan ulaştırılabilecek. Ülke geneline, yurt dışındaki öğretmenlere ve bursiyerlere özel iletişim kanalları açılarak sürekli ve düzenli güncel bilgiler paylaşılması amaçlanıyor. "Okul Veli Asistanı" ise velilere yönelik tasarlandı. Veliler, çocuklarının not, devamsızlık ve sınav tarihi gibi bilgilerine anlık olarak ulaşabilecekler. Ayrıca, çocuklarının performanslarını daha yakından ve düzenli takip edebilecek, video, doküman ve materyallere erişebilecekler. Velilerin görüş ve önerilerini Bakanlığa doğrudan ulaştırabileceği bu servis, 2025-2026 eğitim öğretim yılının başında devreye alınacak ve veliler hangi operatörü kullanırsa kullansın bu servisten faydalanabilecek.

22125137-bakan-tekynyyn-katilimiyla-oyretmen-vely-yletyyymynyn-yurutuleceyy-yerly-ve-mylli-uygulamanin-tanitim-programi-yapildi-1.jpg

Turkcell'den Eğitime Tam Destek
Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, Millî Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle toplumu geleceğe hazırlayan adımlar attıklarını belirtti. Yenilikçi teknoloji ve yazılım eğitimlerinden dijital okuryazarlığa kadar birçok proje yürüttüklerini ifade eden Koç, bu yeni servislerin öğretmenlerin günlük takip süreçlerini kolaylaştıracağını ve velilerin çocuklarının okuldaki durumlarını pratik bir şekilde öğrenebileceklerini dile getirdi. Bu iki yeni servis, Millî Eğitim Bakanlığı'nın dijitalleşme ve eğitimde iletişimi güçlendirme hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.