Makamlardan bir beklentim yok
Kavak Köy Dernekleri, yaklaşan genel seçimler öncesi siyaset arenasında söz sahibi olmak ve güçlü birlikteliği sağlamak amacıyla federasyon oluşturuyor.
Gazi Sosyal Tesislerinde düzenlenen gecede bir araya gelen Kavaklılar güçlü bir birliktelik sağlamak için federasyon yapılanmasına gidiyor. 50'nin üstünde Kavak merkez ve köy derneklerinin biraraya geldiği birlik ve beraberlik yemeğine, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Kavak eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Top, Eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu, Eski İlkadım Belediye Başkanı Ahmet Okuyucu, Muzaffer Demircan, Kavak Köy Dernekleri Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
DEMİRTAŞ: BU GÜÇ HEBA OLMAMALI
Tüm derneklerin bir üst çatı etrafında bir araya geleceği bir yapılanmaya acil ihtiyaç olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ''En büyük arzumuz tüm Kavak köy derneklerinin bir çatı etrafında bir araya gelmesidir.Bu derneklerinin siyasi düşüncesi ne olursa olsun, bu yapının içersinde yer alması gerekir.Yerel seçimler öncesinde bunun en güzel örneğini gördük.Bu düşünce, bu güç heba olmamalıdır.Nefsi düşünce, çıkar, şahsi menfaat olmadan bizi temsil edecek insanları temsilci olarak seçmeliyiz.Nefisini düşünen, kendi çıkarını ön planda tutan kişilerin aramızda yeri olamaz.Bu benim içinde geçerli.'' dedi.
HALKIN GÜVENOYUNU ALARAK SEÇİLDİM
Gecede iddialı bir konuşma yaparak tüm dikkatleri üzerine çeken Başkan Necattin Demirtaş, '' Halkın güvenoyunu alarak tüm İlkadımlıların belediye başkanı olarak seçildim.Makamımı basamak , bir yerlere ulaşmak gayesiyle sıçrama tahtası olarak kullanmam söz konusu olamaz.Bu makamdan şahsi bir beklentim ve bir çıkarım yok. Eğer isterseniz, 'Belediye Başkanlığını şu an bırakacak cesarete ve inanca sahibim' Siyasi ihtiraslar, yaşadığımız kente ve ülkeye zarar verir.Federasyonu acilen kurmamız lazım.Önümüzde genel seçimler var.Seçimlerden önce bu yapılanmayı bitirmemiz lazım.'' diye konuştu.
AYRILIKLARA MÜSADE ETMEYECEGĞZ
''Yaklaşık bir ay önce Acem Tekkesi'nde yapılan ilk toplantıda bu işin ilk adımını attık'' diyen Eski İlkadım Belediye Başkanı Ahmet Okuyucu ise, ''Ayrılıklara asla müsaade etmeyeceğiz.Tek yumruk olarak, hem yerel siyasette hem genel siyasette bizi temsil edecek insanlarımız olmalı.Birlikteliğimizi sağlayarak emin adımlarla yolumuza devam etmeliyiz.Federasyon demek güç demektir.Dernek bir isimdir.Federasyon derneklerin bileşkesinden meydana gelir.Burada ulvi bir düşünce var.Vahdet var.Birliktelik var.Federasyon bizim aynamız olacak.Genel seçimler yaklaşıyor.Şerefli, haysiyetli, liyakatli insanlarımızı icraatın başına getirmemiz lazım.''ifadelerini kullandı.