MAĞDURLARA BİR DARBE DAHA

MAĞDURLARA BİR DARBE DAHA
Samsun Büyükşehir'den 'Sel Mağdurları'na bir darbe daha geldi

EVLERİNDEN OLACAKLAR
2012 yılında Canik ilçesinde meydana gelen ve özellikle Gaziosmanpaşa Mahallesi'ni vuran, 13 vatandaşın hayatını kaybettiği sel felaketinde mağdur olan vatandaşlar, Kazım Karabekir Mahallesi Odun Pazarı Caddesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi TOKİ Blokları'na yerleştirilmişti. Yaklaşık 5 yıldır bu binalarda ikamet eden vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nden gelen tebligat ile şok oldu. Satış gününü gösteren afişte 205 evin kendilerinde alınıp açık arttırım ile satışa sunulacağı açıkça belirtiliyor.Sabah uyandıklarında afişleri gören "sel mağdurları" adeta yıkıldıklarını belirtti.Hatta "Gündüz gelip asmaya cesaret edemedikleri için gece asıp kaçmışlar" diye sitemlerini dile getirdiler.


Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden gelen yazıda vatandaşlardan "Evleri 7 gün içerisinde terk etmeleri" istendi. Bu duruma sert tepki veren vatandaşlar, "Bu soğukta, karda kışta bizlere bunu reva görüyorlar. Açık arttırımdan 1 hafta sonra çıkmaz isek polis zoruyla evlerimizden atılacağız. Bu nasıl insanlıktır?" dediler.

SESİMİZİ DUYSUNLAR
Sel mağduru vatandaşlar ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a seslerini duyurmak isteyerek, "Önce yer verdiler şimdi kovuyorlar. Yusuf Ziya Yılmaz başkan, gelip bizi dinlesin,bizi kovmasın. Biz çocuklarımızı selin içinden alıp buraya geldik" diye konuştular.Yaptığımız röpörtaj'da vatandaşlar öncelikle Yusuf Ziya Yılmaz başkan'a şunu sormak istediler "Biz ekmek almaya para bulamıyoruz bizi buradan çıkartırsanız ne olacak ? Mesela, benim teyzemin kızı tokide oturuyor belediye gelip iki kap yemek verip gidiyor.Evinde ne doğalgaz var neden herhangi bir şey, tüpte ısınıyor.Sizde bu insanların evini açık arttırmayla satıyorsunuz diyerek çevre vatandaşı duygulandırdı.

SATIŞTA ÖNCELİK İSTİYORLAR

Kameralarımıza konuşan mağdur bir vatandaş "Madem evi elimizden alarak bizi ikinci kez mağdur ediyorsunuz bari açık arttırımda ev sahiplerine öncelik tanıyın"derken gözyaşlarına boğuldu.


Bu soğukta haklarını arayan mağdurlar seslerinin duyulmasını istediklerini söylediler. "Pek çoğumuzun işi bile yok, ekmeği zor bulan bu insanların evleri de ellerinden alınırsa halleri ne olur?" şeklinde konuştular.  

BÜYÜK BİR VİCDANSIZLIK ÖRNEĞİ
Başlarına geleni büyük bir vicdansızlık olarak değerlendiren mahalle sakinleri, eski evlerini kendileri inşa ettiğini, sel sebebiyle de her şeylerini kaybettiklerini belirttiler. Daha sonra buraya naklediklerlerini şimdi de tekrar evsiz bırakmakta olduklarını sözlerine eklediler. Etik olmayan bir durum yaşıyoruz, serzenişinde bulundular. Ahmet Ufuk ERKAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum