MAARİF HAREKETİNE KARŞI ÇALIŞMALARI NEDENİYLE SUÇ İŞLİYOR

MAARİF HAREKETİNE KARŞI ÇALIŞMALARI NEDENİYLE SUÇ İŞLİYOR
Milli Eğitim Bakanlığının en önemli projeleri arasında yer alan Maarif Hareketinin durdurulması ile ilgili Samsun Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız’ın yaptığı çalışmaların Milli Eğitim Bakanlığı politikalarına karşı yapılan bir hareket olarak kamuoyu tarafından algılandığından suç işlediği iddia edildi.

Milli Eğitim Bakanlığının çalışmalarına yön vermek gibi bir görevi olmayan Samsun Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube başkanının ne yapmaya çalıştığı da kamuoyu tarafından merak edilmekte. Maarif hareketini kötülemeye çalışırken proje yürütücülerinin kişisel bilgilerini deşifre ettiği ve hedef gösterdiği gerekçesiyle Hamdi Yıldız hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu ve hakkında dava açıldığı iddia edildi.

manset-2-050.jpg

BAKANLIĞIN PROJESİ
Maarif Hareketi projesi Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu belgesinin Samsun’a uyarlanmış hali olarak devam etmesine rağmen Samsun Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız’ın aleyhteki çalışmaları hükümet politikalarına karşı duruş olarak nitelendirilmekte. Pandemi döneminde öğretmenlerin iş yükü olmadığı ortada olmasına rağmen öğretmenlere iş yükü verecek iddialarının hakikatle uzaktan yakından ilgisi olmadığı açıkça ortada. Hamdi Yıldız’ın asıl amacının Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’i yıpratmak olduğu, Maarif Hareketini olayın kılıfı olarak kullandığı da gelen iddialar arasında.

HANGİ ANKETE İNANACAĞIZ?
Maarif Hareketini durdurmak için internet ortamında anket yaptığını ve öğretmenlerin yüzde doksanının harekete karşı çıktığını iddia eden Hamdi Yıldız’ın yaptığı anketin en ufak bir inandırıcılığı olmadığı, ankete aynı kişilerin oy verdiği, en ufak bir hakikat payı olmadığı iddia edilirken öte yandan Eğitim Bir Sen üyesi bir eğitimcinin yaptığı ankette de Hamdi Yıldız yüzde doksan dört oranında başarısız bulunarak değişmesi gerektiği iddia edildi. Bu durumda hangi ankete inanılacağı da merak konusu olmuş durumda. Eğitim camiasının pandemi nedeniyle en rahat olduğu bir dönemde bu tür iddialarda bulunmanın Milli Eğitim camiasını yıpratmanın ötesinde bir hareket olmadığı da açık ve net ortada.

manset-1-044.jpg

ÇALIŞMAYANLAR İSTEMEZ
Maarif Hareketinin amacının eğitim kalitesini yükseltmek, yapılan çalışmaların sonuçlarını görmek ve yeni stratejiler belirlemek, idarecilerle öğrencileri koordine edip eğitimin kalitesini yükseltmek olduğu göz önüne alındığında Eğitim Bir Sen başkanının bu harekete karşı çıkmasının eğitime karşı çıkmakla eşdeğer olduğu da bir gerçektir. Eğitim Bir Sendika üyesi Hamdi Yıldız’ın başarılı olup olmadığı konusunda yapılan ankette de yüzde 94 başarısız olduğu ortaya çıktı. Maarif Hareketine karşı çıkanların çalışmak istemeyen bazı idarecilerin olduğu da bilinmekte olup, bu idarecilerle ilgili de ilerleyen günlerde kamuoyuna açıklama yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum