Kuaförlerin seçimi karıştı
Samsun Umum Bayan Kuaförleri Odası Başkan adayı Yusuf Çelik, yaşanan olay ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Samsun Profosyanel Bayan Kuaförler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde bir açıklama yapan Çelik, oda seçimleri esnasında gerekli evrakların hazır bulunmadığı gerekçesiyle seçimin ertelendiğini ve oy kullanmak için seçime gelen üyelerin geri dönmek zorunda kaldığını kaydetti.
ÇELİK: ÜYELER MAĞDUR EDİLDİ
Çelik, "Yasal olarak 09.01.2010'da gerçekleşmesi gereken seçim, gerekli çoğunluk sağlanmasına rağmen hazirun listelerinin olmaması nedeniyle ertelenmiştir. Hazirun listelerinin olmaması ve seçim için gerekli ortamın yaratılmaması yani seçim listesi, üyelerin oy kullanması için üye kartları gibi hazırlıklarının yapılmaması nedeniyle seçim ertelenerek oda başkanılığı seçimi için oy kullanya gelen oda üyeleri geri yollanarak mağdur bırakılmıştır" dedi.
KİRAZ: ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI
Samsun Umum Bayan Kuaförleri Odası Başkanı Savaş Kiraz ise, seçimlerin çoğunluk sağlanamadığı için haftaya ertelendiğini kaydetti. Kiraz, "09.01.2010 tarihinde gerçekleşmesi gereken oda başkanlığı seçiminin kuaför arkadaşların en çok iş yaptıkları cumartesi gününe denk gelmesi seçim için üyelerin gelememesi durumunu yaratmıştır. Biz oda başkanlığı olarak çoğunluğun sağlanamaması gerekçesiyle kuaför kardeşlerimizin bu ekonomik krizden döneminde işlerini aksatmaması düşüncesiyle seçimi 15.01.2009 cuma gününe erteledik. Çoğunluğun sağlanmasına rağmen seçim iptal edildiği söylentileri asparagastır" diye konuştu.
Anıl OLFAZ