Kritik karar sonrası dolarda son durum

Kritik karar sonrası dolarda son durum
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün yayımlanan tutanaklarının ABD'de faiz artışlarının kademeli bir şekilde devam edeceğine yönelik sinyal içermesi ile dolar/TL güne düşüşle başladı.

Fed tutanakları öncesi dün piyasa kapanışında 2.87 civarında işlem gören dolar/TL bu sabah güne 2.8560/2.8590 seviyesinden başladı. Dolar, devam eden işlemlerde TL karşısında 2,85 seviyesinin de altına indi. Dolar/TL, 09.11'de 2,8492'yi gördü.
Dün akşam 2.96 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 2.9550/2.9564, 3.06 civarındaki euro/TL ise 3.0541/3.0558 seviyesinde bulunuyor.

Bankacılar içeride en önemli gündem maddesinin ise hala yeni hükümetin kurulma süreci ve ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceği olmaya devam ettiğini belirtiyorlar.

'Dolar 2,70'e gerileyebilir'

HSBC Hazine Grup Başkanı Fatih Keresteci, sabah geçtiği notta, "Öncelikle, Fed ile ilgili her türlü haber ve açıklamayı değerlendirirken bir sürecin parçası olarak bakmak gerekir. Aksi durumda, tek bir beklentiyi aynı şekilde defalarca kez fiyatlama hatasına düşebiliriz. Şöyle ki, daha iki hafta önce Fed Başkanı Yellen, Yardımcısı Fischer ve NY Fed Başkanı Dudley (FED'in üç atlısı diye nitelendirmiştik) Aralık ayında faiz artırımına gidilebileceğini belirtmişti. Dün yayımlanan tutanaklarda da bu ifade ön plana çıktı. Buna bakarak, "Fed faiz artıracak" yaygarası ile piyasalar açısından olumsuz yorumlar yapmak doğru olmayacaktır. Nitekim, piyasa yansıması da bizi teyit etti. Çünkü, artık, Fed'in artırım zamanlamasından ziyade sonrasında nasıl bir patika izleyeceği daha büyük bir önem arzediyor. Dün de buna cevap olarak, "kademeli" kelimesi kullanıldı. Bizim nitelendirmemizle "bebek adımları" ile bir süreç izleneceğinin altı çizildi. İlaveten, dış dünyada ekonomik faaliyetleri yavaşlatacak bir "şok" yaşanması durumunda kararın gözden geçirilebileceğinin altı çizildi" dedi. Sabah.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.