KÖY OKULUNA YARDIM...

KÖY OKULUNA YARDIM...
'Bağışla kullanmadıklarını, mutlu et onları' sloganıyla köy okuluna yardım ettiler

 SAMSUN Mustafa Kemal İlkokulu ve Çarşamba Anafartalar Ortaokulu İngilizce öğretmenleri tarafından yürütülen proje kapsamında öğrenciler tarafından, 'Bağışla kullanmadıklarını, mutlu et onları' sloganı ile bağış kampanyası düzenlendi. Velilerin de katkılarıyla alınan kitap, kırtasiye ve oyuncaklar bir köy okuluna gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Etwinning Projeleri kapsamında İlkadım Mustafa Kemal İlkokulu İngilizce Öğretmeni İnnap Kaya ve Çarşamba Anafartalar Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Seçil Sezen, Yunanistan, Romanya ve Polonya ülkeleri ile ortak 'TwinTv' başlıklı bir proje yürüttü.

Daha önceki projelerinde Avrupa kalite etiketi ile ödüllendirilen öğretmenler, bu projelerinde, sanal bir televizyon kurup belgesel, haberler, keşifler ve sanat, eğlence olmak üzere dört kanal için öğrencilerine çeşitli kampanya, deney, gezi, araştırma, logo yarışmaları, yurt dışındaki yaşıtlarıyla görüntülü görüşmeleri planladı. Öğrencilerin televizyonda yararlı programları seyretme alışkanlığı kazandırmak, İngilizceyi anlamlı bir ortamda kullanarak dili daha iyi öğrenmeleri için motive etmek ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak hedefleriyle yola çıkan okullar, şimdiye kadar bu proje kapsamında okullarını ve kendilerini tanıtan videolar hazırladı. Geri dönüşüm konusunda kendi biriktirdikleri atıkların istatistiğini çıkararak belgesel oluşturdu. Okullarında belgesel kanalı için logo tasarlayıp en güzeli için oy kullandı. Polonya ve Yunanistan ülkelerindeki ortaklarıyla görüntülü görüşme yaparak İngilizce’yi pekiştirdi. Organik gıdalar üzerine deney yaptı ve bir bağış kampanyası düzenledi.

Öğrencilerin bulduğu 'Bağışla kullanmadıklarını, mutlu et onları' sloganıyla başlatılan bağış kampanyası iki okulun işbirliği içerisinde kampanyayı duyuran bir afiş yarışmasıyla devam etti. Öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgisini çeken bu kampanya ile kitap, kırtasiye malzemeleri ve oyuncaklar Canik İlçesi Düzardıç Köyü ilkokuluna gönderildi. İdareciler, proje koordinatörü öğretmenler ve öğrenciler ile yapılan ziyarette sıcak bir karşılama yaşandı. Öğretmenlerden İnnap Kaya, "Çağımızda kültürel yozlaşma ile karşı karşıyayız. Türk toplumunun sahip olduğu güzel değerler yaşatılmalı ve bunlara sahip çıkacak olanlarsa çocuklarımızdır" dedi.

Seçil Sezen ise, "Sanal televizyonumuzun haber kanalı aracılığı ile onlara bağışlamanın, yardım etmenin ve insanları mutlu etmenin önemini ve güzelliğini yaşatmak istedik" diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.