Kovacs 22 Ocak’ta İstanbul'da

Kovacs 22 Ocak’ta İstanbul'da
Buğulu sesi ve tutkusu, onun müziğini diğerlerinden ayıran en önemli özelliği. Karşınızda: KOVACS!

Sharon Kovacs'ın müzik kariyerindeki dönüm noktası, prodüktör Oscar Holleman (Within Temptation) ile Facebook üzerinden iletişime geçip kendi müziklerini yollaması… Eski heavy metal gitaristi ve tecrübeli rock müzik prodüktörü Oscar Holleman “Ben normalde bu tarz şeyler dinlemem ama o sırada yapacak bir şeyler yoktu ve sıkılıyordum.” itirafını yapıp devam ediyor; “Şarkının ilk kelimelerini duyduğum anda çarpıldım. Hatta şarkı, olması gerekenden o kadar iyiydi ki Sharon'ı arayıp şarkıyı söyleyenin gerçekte kim olduğunu sordum.“Ben söylüyorum” cevabını aldıktan sonra tanıştık ama karşılaştığım kişi hayalimde canlandırdığım kişiden tamamen farklıydı. Zenci gırtlağına sahip, saçları kazınmış bir kız… Kesinlike çok etkilenmiştim ve hemen beraber çalışmaya başladık.”

Kovacs'ın dört şarkıdan oluşan ilk albümü “My Love”, sanatçıyı “2014'ün En Heyecan Verici Yeni Sanatçıları” arasına yerleştirdi.

“Şarkıların bana uygun olması için biraz keskin uçlu olamaları gerekiyor” diyor Kovacs. “Söylediğim şarkılar her zaman dürüst. Ben buyum. Müzik yapmak zorunda olduğum için müzik yapıyorum. Müzik duygularımı ifade edebildiğim tek şey. Bu da benim müziğimi saf ve gerçek kılıyor.”

Kovacs'ın etkilendiği sanatçılara bakınca bu açıklamaları hiç de şaşırtıcı durmuyor. “Sürekli olarak Billie Holiday, Etta James, Ella Fitzgeral, Nina Simone, Dinah Washington dinliyorum. Favorilerim ise Tina Turner ve Janis Joplin. Kendilerine ait özel kişilikleri olan ve duygularını sesinde duyabildiğim kadın vokaller beni her zaman etkiledi” diyor.

Yayınlanmasının hemen ardından iTunes Hollanda listelerinde Top 10'a yerleşen albümüyle Kovacs, Hollanda'nın Bospop ve North Sea Jazz Festival gibi büyük festivallerinde de konser verdi. Hollanda radyo kanalı 3FM tarafından “ Önemli Yetenek” olarak seçildi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.