Kosova konferansına büyük ilgi

Kosova konferansına büyük ilgi
Bafra Belediye Başkanlığı, Bafra Balkan Türkleri Derneği ve Bafra Kosovalılar Derneği tarafından organize edilen Kosova konulu konferansa ilgi oldukça yüksekti.

Bafra Belediyesi Kültür Merkezi'nde verilen konferansa Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kosova Arşivleri Devlet Kurumu Başkanı Dr. Yusuf Osmanî, Kosova Arşivleri Devlet Kurumu Belediyeler Arası Arşivler Departmanı Müdürü Selman Kırasniçi, Kosova Arşivleri Devlet Kurumu Yönetim ve Maliye Departmanı Müdürü Hamit Şâlâ, Priştine Üniversitesi Teknik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Sıtavilesi ve Kosova Arşivleri Devlet Kurumu İletişim-Planlama ve Dış İlişkiler Departmanı Müdürü Refike Sülçevsî, meclis üyeleri, oda başkanları ve yönetimleri, siyasi parti temsilcileri, sosyal-sivil dernek yöneticileri ve yönetimleri ve muhtarlar katıldı.

ŞAHİN: BAĞLARIMIZI KOPARTMAYACAĞIZ
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konferans öncesi yaptığı konuşmada, “Bafra Balkan Türkleri Derneği ve Bafra Kosovalılar Derneği tarafından organize edilen, bu organizasyonun Bafra'da gerçekleşmesinde öncülük eden Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş'a ve Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Onaran'a teşekkür ediyorum. Organizasyon çerçevesinde bu önemli faaliyetleri gerçekleştirmek üzere, Dünya coğrafyasındaki kültür, medeniyet ve zaferler tarihimizin izlerini taşıyan, Osmanlı Devleti'nin ihtişamlı geçmişe sahip Kosova'sından Anadolu'ya gelen ve Bafra'mızı da şereflendiren kıymetli misafirlerimiz; Bafra Belediye Başkanlığı, Bafra Balkan Türkleri Derneği ve Bafra Kosovalılar Derneği adına ülkemize, Bafra'mıza hoş geldiniz diyorum. 500 sene boyunca dağı ile taşı ile tozu ile toprağı ile bize yâr olmuş diyardan, adeta Haç ile Hilal'in mücadele alanı olan, bizim gönül yaramız Kosova ile gönül bağlarımızı hiçbir zaman kopartmayacağız” dedi.

KOSOVA TÜRKLERİ ANLATILDI
Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş'ın konuşmasının ardından Kosova Araştırmaları Devlet Kurumu Başkanı Yusuf Osmani'nin konuşmacı olarak katıldığı tarih Boyunca Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyetinin Kosova ile ilişkileri konulu ve Kosova Devlet Arşivleri İletişim-Planlama Departmanı Müdürü Refika Sülçevsi nin konuşmacı olduğu Osmanlı Devletinden sonra Kosova'da yaşayan Türkler konularında konferans verildi.