Kıpırdanma var fakat yetersiz
Yayınlanma:
Güncelleme:
Turizmciler Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, Samsun'da otel yapımı konusunda biraz kıpırdanmanın olduğunu, ancak yetersiz kaldığını ifade etti.
Son dönemde Atakum İlçesi'nde uygulanan teşviklerle otel piyasası biraz olsun canlandığını söyleyen Yavuz, yakın zamanda 2 otelin yapıldığını ve bir otelinde temellerinin atıldığını kaydetti. Atakum İlçesindeki teşviklerin diğer İlçelerde de olması gerektiğini belirten Yavuz, verilecek tevşiğin yanısıra yatırımcının bilinçlendirilmesi gerektiğine işaret etti.
BİLGİ YOK, PARASI ÇOK
Yavuz, '' Samsun'u, Ege ve Akdeniz bölgeleri ile aramızdaki yatak fiyatlarını değerlendirmeye kalktığımızda; fiyatlar bizde 3 kata çıkıyor. İşin mimari kısmında da durum pek farklı değil '' dedi. Samsun'daki piyasa darlığının ve yatırımcının bilgi eksikliğinin fiyatları arttırdığını söyleyen Yavuz, Samsun piyasasının dışa bağımlı olduğunu kaydetti.
Ercan ÜSLÜ
GÜNCEL