Kimseye güvenmiyoruz
Karakurt, Ak Parti'nin hazırladığı Anayasa değişikliği paketinin içerisinde yer alan 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasını öngören düzenlemeyi de verilen desteği de göz boyamak olarak nitelendirdi.
CHP FIRSATI DEĞERLENDİRİYOR
12 Eylül darbecilerinin yargılanmamasına neden olan Anayasa'nın geçici 15 Maddesi'nin kaldırılmasıyla ilgili CHP'nin sürekli nabız yokladığını ifade eden Karakurt, "CHP uzun zamandır darbeciler yargılansın diyordu. CHP'nin bu maddenin kaldırılmasını desteklemesindeki tek amaç hükümeti sıkıştırmak istemesidir. CHP'nin bu maddenin kaldırılmasını tam anlamıyla istediğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.
YARGI YOLUNUN AÇILMASI MUHALEFETİN ELİNDE
12 Eylül darbecilerinin yargılanmasının yolunu açan düzenlemeye parti olarak tam destek vereceklerini dile getiren Karakurt, "Bu maddenin kaldırılması CHP ve MHP'nin elindedir. Her iki partide hükümeti sıkıştırmak ve kendilerine pay çıkartmak için bu desteği vermektedir. Ak Parti ise tamamen şartlara göre hareket eden bir partidir. Kendi çıkarları için her şeyi yaparlar. Bu olaydan da mutlaka bir çıkarları vardır. Milletin gözünü boyamak için böyle bir girişimde bulunmuş olabilirler.
HAZIR YAPILMIŞI VAR
Balyoz darbe planı iddiaları üzerine birçok kişinin sorguya alındığını ancak hazır yapılmış bir darbe olan 12 Eylül'ün sorumlularının yargılanmadığını hatırlatan Karakurt, "Hükümet madem darbecileri yargılamak istiyor planlarla değil gerçekleşmiş darbelerle ilgilensin. Bizim Hepar olarak darbe konusundaki duruşumuz nettir. Ordunun siyasetle işi yoktur. Bütün darbecilerin yargılanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Berat Doğan ÖZKABADAYI