KEMAL ZEYBEK LÂDİK'TE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

KEMAL ZEYBEK LÂDİK'TE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek, Lâdik İlçe merkezi ve köylerinde Hayır’ın gerekçesini anlattı. Köylülerin sohbet ve sorularla konuya duyarlı oldukları gözlenirken, Kemal Zeybek’e ilginin yoğun olduğu gözlendi.

‘UYARMAK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR’
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; ‘’Anayasa değişikliği ile getirilmek istenen; Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde bütün yetkiler tek kişinin uhdesinde toplanmaktadır. Getirilmek istenen sistemin Dünya da bir örneği yoktur. Tek kişi hata yapabilir, önemli olan ortak akılla hata yapmamaktır. Devlet yönetenlerin hata yapmaması gerekir, yönetenlerin hata yapması devletin sonunu getirebilir. Dünya da tek kişi yönetimleri ve hataları sonucunda; yıkılan, bölünen devletleri yakın geçmişte gördük. (Irak, Libya gibi)Anayasa değişikliği ile getirilmek istenen; Partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde; Partili Cumhurbaşkanı; Kendi yardımcılarını, Bakanları, Üst düzey bürokratların tamamını, Ordunun üst kademelerindeki atamaların tamamını atayacak ve gerek görmesi durumda görevden alacaktır. Partili Cumhurbaşkanı üyesi olduğu partinin İl, İlçe başkanlarını atayacak ve görevden alabilecek. Seçimlere giderken partili Cumhurbaşkanı üyesi olduğu partinin milletvekili listesini oluşturacaktır. Yerel seçimlerde kimler nereden aday olacak; ona da partili Cumhurbaşkanı karar verecek.Partili Cumhurbaşkanı, tüm bunların yanında; Anayasa mahkemesinde ve Hâkimler Savcılar kurulunda tek seçici, seçtirici konumuyla sınırsız yetkilere sahiptir. Yargı tamamen yürütmenin etkisi altına girmektedir. Bu anlayışın sonu Totaliter yönetimdir.’’dedi.

‘2003 YILI- 1-MART TEZKERESİ ÖRNEK ALINSIN!’
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; ‘’2003 yılında bir Mart tezkeresi olarak bilinen ve zamanın hükümeti tarafından; Bir başka Ülkeye müdahale için ülkemizde konuşlandırılmak istenen yaklaşık 65 bin yabancı askerle ilgili hükümet tezkeresi; TBMM’nin duyarlılık göstermesi ve karşı duruşu ile parti farkı gözetmeksizin Milletin vekilleri tarafından engellenmiştir. Tek kişi karar verici durumda olsaydı 65 bin yabancı asker Ülkemizin güney bölgelerinde konuşlandırılacaktı ve Ülkemiz işgal edilmiş olacaktı.Tek kişiye yetki vermek isteyen yurttaşlarımız iyi düşünmelidir. Tek kişi yönetimleri acı, gözyaşı, şiddet ve yoksulluk demektir. “Referandum” bir seçim değildir. Parti ayırımı yapmadan 80 milyon yurttaşımız içinde oy kullanma yetkisine sahip herkesin Hayır diyerek Ülkemizin ve gelecek kuşakların geleceğine sahip çıkalım. Unutma ve aldanma yarın çok geç olabilir.’’şeklide konuştu.Umut İNCİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum