Kefeli’den Çınarlık açıklaması

Kefeli’den Çınarlık açıklaması
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Kefeli, Çınarlık Beldesi, Costal mevkiindeki hazine arazilerine, fahiş fiyatlar verildiği iddialarına açıklık getirdi

Çınarlık Beldesinde ikamet eden bir grup, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Kefeliyi ziyaret ederek, costal mevkiinde bulunan hazine arazileriyle ilgili, oda takdir komisyonu tarafından belirlenen fiyatlar hakkında bilgiler aldı. Grup adına söz alan, Sezai Küçük “ Sayın Başkanım öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için, size teşekkür ediyorum. Bizler costal mevkiindeki hazine arazileriyle ilgili olarak sizden bilgi almak için geldik. Bu konuda bizleri aydınlatırsanız seviniriz ”dedi.

HAKSIZ İTHAMLARDA BULUNULUYOR
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli'de yapmış olduğu açıklamasında, “ Son günlerde, Çınarlık Beldesinde seçim çalışmalarını yürüten bazı siyasetçilerin, odamız hakkında, haksız ithamlarda bulunmak suretiyle, bir karalama çalışması içerisine girdiklerini, bizlerde üzülerek duyduk. Söz konusu karalama kampanyası çerçevesinde, Çınarlık Beldesi, Costal mevkiindeki hazine arazilerine, odamız takdir komisyonunca fahiş fiyatlar verildiği iddia edilerek, odamıza ve komisyon üyelerine çamur atılmaktadır. Biz Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası olarak, gerek fiyat takdirlerinde ve gerekse de vermiş olduğumuz tüm hizmetlerimiz de, öncelikle kamunun yararını gözetmekteyiz. Bu güne kadar, bu hizmetleri verirken de, hiçbir kimsenin yada kurumun, tesiri altında kalmadık ve bundan sonrada kalmayacağız. İlçe Mal Müdürlüğünün, bizden fiyatları acele olarak istemesine rağmen, söz konusu hazine arazilerine fiyat verme sürecimiz, yaklaşık 6 ay sürmüştür. Neden6 ay sürmüştür? Çünkü, bu 6 ay boyunca, hassasiyetle araştırmalar yapılmış ve netice itibariyle de, milli emlak şefliğince tarafımıza verilen kroki üzerinden, sahile yakınlık ve yol durumu da dikkate alınmak suretiyle, fiyat takdir edilmiştir. Ancak bizim vermiş olduğumuz, fiyatlar, Mal müdürlüğünce az bulunmuş ve artırılmak suretiyle, kesin fiyatlar belirlenmiştir. Burada asıl sorgulanması gereken; odamız tarafından bu araziler için fiyat verileceğini bilen bu siyasetçiler, neden bir kez dahi olsun, odamıza gelerek, görüşmelerde bulunmamışlardır. Bu gün bu konuyla ilgilendikleri imajını vermeye çalışanlar, fiyat belirlenirken ilgisiz ve sessiz kalmışlardır. Neden mi onu da söyleyeyim. Bu karalama kampanyasını, seçim malzemesi olarak kullanan siyasetçi ve yakınlarının, o bölgede tapulu arazileri vardır ve o siyasetçinin arazileri de değerlendiğinden, ne hikmetse bu çalışmalar esnasında hiç sesi soluğu çıkmamıştır. Sonuç olarak; içinde bulunduğumuz seçim atmosferi nedeniyle, siyaset üstü bir kurum olan, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Yönetim Kurulu Başkanı olarak, bu siyasetçiler benim muhatabım değildir. Ancak odamızı ve takdir komisyonu üyelerimizi, karalamaya kimsenin gücü yetmez. Buna asla izin vermem. Çınarlık Beldesi, Costal Mevkiindeki hazine arazileriyle ilgili olarak, takdir etmiş olduğumuz fiyatların her zaman arkasındayız ve de vicdanımız çok rahat. Ancak nihai fiyatlar tarafımızdan değil, Mal Müdürlüğünce belirlenmiştir. Konuyu siz Çınarlık Beldesi sakinlerinin, üyelerimizin ve kamuoyunun bilgisine sunuyorum” diye konuştu.