Katliamlar yükselişi engelleyemedi

Katliamlar yükselişi engelleyemedi
Sosyalist Parti Samsun İl Başkanı Savaş Karaduman, Beyazıt Meydanı'nda 16 Mart 1978'de gerçekleşen kanlı katliamı hatırlattı

1978 başlarına kadar yedekte tutulmaya çalışılan ve milliyetçi cephede umduğunu bulamayan MHP'nin, bu tarihten itibaren bizzat devletin kontrolü altında iç savaş stratejisini uygulamaya soktuğunu belirten Karaduman, MHP'nin bu politikayla solun karşısında sağda geniş bir taban yaratmaya çalışarak siyasal-toplumsal gerilimi sürekli tırmandırmayı hedeflediğini kaydetti.
POLİS DESTEĞİYLE ÖĞRENCİLERE SALDIRDILAR
Öğrenci gençlik hareketini teslim almak hedefiyle okullara yönelen faşistlerin, İstanbul Üniversitesi'nde “Merasim Birliği” adı verilen polis birliğinin doğrudan desteğiyle öğrencilere saldırdığını vurgulayan Karaduman, "MHP'liler öğrencilerin girişini engelleyerek, üst araması yapıyorlar, okula toplu halde girip çıkan öğrencilerin üzerine, polisin temin ettiği ya da edilmesine göz yumduğu silahlarla saldırıyorlardı. Tüm bu saldırılar karşısında sessiz kalmayan devrimci öğrenciler, saldırılara yanıt vererek faşistleri püskürtmeye çalışıyorlardı. Ancak 'Beyazıt Meydanı komünistlere mezar olacak' sloganlarıyla kurşun yağmaya başladı ve çok güçlü bir bomba öğrencilerin üzerine atıldı. Bu saldırıda Hukuk ve İktisat Fakültelerinde okuyan 7 devrimci öğrenci yaşamını yitirirken 50'den fazlası yaralandı. Beyazıt Meydanı kan gölüne döndü. Bu vahşete şahit olan 16 Mart katliamını unutmadık ve asla unutmayacağız" şeklinde konuştu.
Berat Doğan ÖZKABADAYI