Karadenizliler Etimesgut'ta coştu

Karadenizliler Etimesgut'ta coştu
Etimesgut'taki Uluslararası Anadolu Festivali'nin 6. gününde Karadeniz fırtınası esti

Etimesgut Belediyesi Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, Anadolu'nun farklı kültürlerini buluşturmaya devam ediyor. Festivalin 5. gününde sahne alan Samsun ve Karadenizliler Derneği, gösterileri ile Etimesgut'ta Karadeniz fırtınası estirdiler. Karadeniz türküleri, horonlar ve kolbastı gösterileri ile festival alanında coşku doruğa tırmandı. Samsunlular Derneği'nin davul zurna ekibiyle başlayan gece, Karadenizli sanatçılar Saffet Aslan, Fazlı Kıran, Zafer Tekgümüş, Hüseyin Şimşek ve tulum ustası Özbay Demirciler'in ezgileri ile renklendi. Akçaabat Horon Derneği kız ve erkek ekiplerinin horon gösterisi ilgiyle izlendi. Akçaabat Gençlik ve Spor Kulübü'nün horon ve kolbastı ekibi de sunduğu kolbastı şovla izleyicileri coşturdu.

PLAKET TAKDİM ETTİ
Festivale katılan Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu'na, Samsunlular Dernek Başkanı Süleyman Gündoğdu teşekkür plaketi takdim etti. Şahinoğlu, "Buraya gelerek böylesine güzel bir etkinliğe katılmak benim için bir onurdur" dedi.
Karadenizliler Dernek Başkanı Ahmet Kaval da, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e teşekkür plaketi vererek, "5 yıl sonra bu büyük buluşmayı gerçekleştiren Başkan Demirel'e teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Diğer yandan Festival alanını Beypazarı eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş da ziyaret etti. Yavaş, dernek çadırlarını gezerek yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı.