Karadeniz'in en kapsamlı özel bakım merkezi: Hanedan

Karadeniz'in en kapsamlı özel bakım merkezi: Hanedan
Samsun'un Ayvacık ilçesinde 2010 yılında hizmet vermeye başlayan Hanedan Özel Bakım Merkezi, hizmet anlayışı ve konumu ile dikkat çekiyor.

Samsun'un Ayvacık ilçesinde 19 yaş ve üzeri ruhsal engelli bireylere yüksek hizmet anlayışı ile sağlıklı ve mutlu bir yaşam alanı oluşturmayı hedefleyen Hanedan Özel Bakım Merkezi, öz bakım becerisini yerine getirmekte zorlanan misafirlerin günlerini keyifli ve konforlu bir şekilde geçirmesine katkıda bulunuyor.

img-1277.jpg

Doğanın kalbine inşa edilen ve ruhsal engelli bireylere hizmet veren Özel Hanedan Bakım Merkezi, bakım hizmetlerinin yanı sıra bireyleri iyileştiren ve onların iyi olma halini destekleyen aktivitelerden de faydalandırıyor.

img-1276.jpg

Hanedan Özel Bakım Merkezi, sunmuş olduğu bakım hizmetleriyle engelli bireylerin temizlik, bakım, beslenme gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasına; ayrıca sağlık ve psiko-sosyal açıdan da desteklenerek huzurlu ve güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürmelerine yardımcı oluyor.

img-1269.jpg

"BABAMIN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK"
Hanedan Özel Bakım Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Arife Tosun, yılın 365 günü 7/24 esasına göre ruhsal hastalara her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak hizmet verdiklerini söyledi. Babasının hayalini gerçekleşirdiğini belirten Tosun, "Rahmetli babam nerede kendi ihtiyacını gideremeyen, aciz, düşlün kişiler varsa yanına alırdı. Topluma kazandırmak adına mücadele ederdi. Bu kişileri alır, giydirir, yedirir içirir sonra yanında iş vererek hayatlarını sürdürmelerini sağlardı. Bu, babamın hayaliydi. İş adamlarıyla beraber böyle bir kurum yapmayı hayal ederdi, ömrü yetmedi. O dönemler devletimizin böyle hizmetleri yoktu. Bu hizmet yaygınlaşınca ve bize de nasip olunca babamın hayalini çocukları olarak gerçekleştirmek istedik." dedi. Tosun, merkezin kapasitesinin şu anda 148 olduğunu, kapasite artışı için başvurduklarını da belirtti.

img-1280.jpg

10.000 M2'LİK ALANDA HİZMET VERİYOR
Samsun’un doğal güzellikleri ve tertemiz havasıyla öne çıkan Ayvacık ilçesinde yer alan Özel Hanedan Bakım Merkezi, 5000 m2 açık ve 5000 m2 kapalı olmak üzere toplamda 10.000 m2'lik alana yayılan bir arsa içerisinde hizmet vermeyi sürdürüyor.

img-1270.jpg

A, B ve C blok olmak üzere 3 bloktan oluşan ve engelsiz yaşama uygun şekilde inşa edilen kuruluş içerisinde geniş yapısı ve ferah havasıyla 22-26 m2'lik bireysel odaların yanı sıra geniş bahçe ve spor alanları, etkinlik odaları, şark köşesi, toplantı salonu, yemekhane, dinlenme alanları, hobi bahçeleri, kamelyalar, mescit gibi alanlar da yer alıyor.

img-1271.jpg

Sunmuş olduğu hizmet alanları ile engelsiz yaşama özgü inşa edilmiş olan kuruluş, çok eski dönemlerden itibaren gerek sosyal, gerek fiziksel, gerekse de psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ve sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürmelerine katkıda bulunan toprak, doğa gibi unsurlar dikkate alınarak doğal güzelliklerin ön plana çıktığı Ayvacık’ta inşa edildi. Gülpınar Mahallesi, Balahur Sokak, No: 12 Ayvacık'ta bulunan Hanedan Özel Bakım Merkezi'ne 0 (362) 437 52 11 ve 0 (506) 487 67 77 no'lu telefonlardan ulaşılabiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.