Karaaslan, iş kadınları ile bir araya geldi

Karaaslan, iş kadınları ile bir araya geldi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaarslan, Samsun'a gelen Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği (GAGİKAD) yönetimi ve üyeleri ile bir araya geldi.

SAMİKAD'ın davetlisi olarak Samsun'a gelen Gaziantepli iş kadınları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaarslan ile bir araya geldi.

Bir otelde gerçekleşen ve SAMİKAD Başkanı Şehnaz Dereli ile GAGİKAD Başkanı Beril Özlem Leylek'in de yer aldığı buluşmada, her iki il arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi hedeflenirken, kadınların gelişimine yönelik desteklerin artırılması da konuşuldu.

"HÜKÜMETİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ"
Toplantıda konuşan Samsun İş Kadınları Derneği Başkanı (SAMİKAD) Şehnaz Dereli, kadınların sosyal ve ekonomik alanda daha güçlü hale gelebilmesi için hükümetin desteğini beklediklerini belirterek, “Kadınların iş hayatına katılım oranı yüzde 33 ve bunun sadece yüzde 12'si işveren. Karar mercilerinde temsil edilme oranımız ise yüzde 20 civarında. Biz sahip olduğumuz yüzde 70-80 lik gücü kullanamayan bir ülke konumundayız. Biz Samikad olarak kadın potansiyelini açığa çıkaracak projeler yapmaya ve kadını güçlendirmeye devam ediyoruz. Kadınlarımıza ayrıcalık istemiyoruz, sadece engel olunmasın istiyoruz” dedi.

"HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIM"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaarslan da, 10 yıllık siyasi hayatında kadını layık olduğu yere taşımak için kendisinin de büyük çaba içerisinde olduğunu vurgulayarak, “Samsun ve Gaziantep iş kadınlarının çabası çok önemli. Sizlere her türlü desteğe hazırım. Sizleri bu ekiple Ankara'ya TBMM’ye bekliyorum” dedi.

"19 MAYIS RUHUNU YAŞATMAMIZ ÖNEMLİ"
19 Mayıs 1919'un önemine de vurgu yapan Karaaslan, "1919 ruhunu yaşatmamız çok önemli. Çocuklarımızın 19 Mayıs ruhunu büyük bir güçle sahiplendiğini, bizden sonraki nesillerin de sahiplendiğini görmek çok güzel. Bunun için gururluyum. Bu şehrin milletvekili olduğum için gururluyum. Bu toprakların evladı olmak sorumlu olduğumu bana hatırlatıyor. Bu şehri ileri taşıma noktasında hepimizin sorumlulukları var" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.