Kaptan ve personelin güvenliği dünya standartlarında olacak

Kaptan ve personelin güvenliği dünya standartlarında olacak
Denizcilik Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Kılavuzluk Hizmetleri Emniyeti Yönergesi" 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğü, ülkedeki limanlara gelen ve ülke denizlerindeki gemilerde meydana gelen kazalarda kılavuzluk hizmeti yapan gemiler ve kılavuz kaptanların güvenliğini artırmak amacıyla "Kılavuzluk Hizmetleri Emniyeti Yönergesi" hazırladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu yönerge 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek.

Yönerge ile Türkiye'nin deniz yetki alanlarındaki gemilere verilen kılavuzluk hizmetleri esnasında kılavuz kaptanların ve diğer personelin can ve mal emniyetini artıracak dünya standartlarında yeni uygulamalar hayata geçirilecek.

Bu kapsamda kılavuz botlarının ulusal ve uluslararası en iyi denizcilik uygulamaları çerçevesinde kabul görmüş can kurtarma malzeme ve araçlarıyla donatılması zorunlu olacak. 15 metre ve üzerindeki kılavuz botlarda hidrolik tahrikli veya elektrikli, 15 metreden küçüklerde ise tercihen elle kumanda edilen denizden adam alma donanımı teçhiz edilecek.

Yeni inşa edilecek kılavuz botlarının sevk sistemleri, denize adam düşmesi durumunda pervaneden korunacak şekilde olacak ve kumanda mahalleri dikey durumda da görüş açısı sağlayacak.

Kılavuz botlarında, mevzuatta belirlenen gemi adamı sayısına ek olarak gemici veya yağcı yeterliliği bulunan en az bir personel bulundurulacak.

Ayrıca emniyeti artırmak ve emniyetli transferi gerçekleştirmek adına, söz konusu botlar, gece şartlarında da görüntü alan, deniz şartlarında kullanılmaya uygun kamerayla donatılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.