Kadro yetiştiriyor'
CHP İlkadım Gençlik Kolları Başkanlığı, üniversite öğrencilerinin kaldığı tarikat ve cemaat evleri ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. CHP İlkadım Gençlik Kolları Başkanı Hakkı Gügen, eğitim sistemindeki çarpıklıklara ve tarikat evleriyle bağlantıya dikkat çekti.
'YANLIŞ EĞİTİM SİSTEMİ BUNLARI DOĞURDU'
Türk eğitim sisteminin sosyal devlet anlayışının gereksinimlerini karşılayamadığını ifade eden Gügen, fırsat eşitsizliğinin bu tarz yapılanmalara zemin hazırladığını söyledi. Gügen, şöyle konuştu: "Eğitimdeki fırsat eşitliği ilkesinin yıpranmasından dolayı özel öğrenci yurtları ve dersaneler gibi kurumlar ortaya çıkmıştır. Bu kurumların bazıları sadece kar amaçlı ve öğrencinin başarısını artırmaya yönelik olduğu gibi, bazıları ise genç beyinlere İslamiyetin özünde bulunmayan din dışı safsatalarla yıkayarak Cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle kavgalı bireyler yetiştirilmektedir. Bu zihniyet nasıl ki iktidara geçtiği zaman halkın ekonomik sorunlarını çözmeyip inançlı insanlara uyguladığı din sömürüsüyle ve önce yardıma muhtaç bırakıp sonra da seçim zamanları bir torba pirinç, bir çuval kömürle oylarını almaya çalışıyorsa aynı şekilde bu ailelerin eğitim açğındaki çocuklarını kendi kurumlarına yönlendirilmesini sağlıyor."
'AMAÇ DEVLET İÇİNDE KADROLAŞMA'
Kişilerin inanç sistemlerini kullanan bu kurumların görünen yüzünün haricinde 'buz dağı' nın görünmeyen yüzünün de olduğunu ifade eden Gügen, gençlerin iradelerinin ipotek altına alındığını savundu. Gügen, "Bu kurumlarda yetişenler birey olma özelliklerinden ve özgür düşünceden yoksun, beyinleri yıkanmış tamahkar sorgulamayan ve kendi hayatlarında söz hakları bile neredeyse bulunmayan kişiler haline dönüştürülüyorlar" dedi. Üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte bu tarz girişimlerin arttığının da altını çizen Gügen, amaçlananın ise, devletin farklı kademelerinde kadrolaşmak olduğunu vurguladı.
Miraç ÖZTÜRK