Kadın cinayetleri sıradanlaştı

Kadın cinayetleri sıradanlaştı
25 Kasım "Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" dolayısıyla KESK Dönem Yürütmesi adına basın açıklaması yapan Yapı-yol Sen Samsun Şube Başkanı Uğurcan Albak, her yıl sudan sebeplerle ülke genelinde 1000'e yakın kadının öldürüldüğünü açıkladı

Albak, her gün gazetelerde yer alan haberlere bakıldığında kadına yönelik şiddetin sıradanlaştığının görüldüğünü ve bu durumun toplum açısından tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.
HER YIL ORTALAMA 1000'E YAKIN KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR
İşyerlerinde kadınların baskıya, hakarete, tacize maruz kalmasının gündelik vakalar haline geldiğine dikkat çeken Albak, "Kadınlar iş arıyor, işsizlik o yüzden artıyor diyen bakanlarımız bile var. Kadınlar bir yandan yoksulluğun ev geçindirmenin bütün yükünü omuzlarken bir yandan da kamu hayatının dışına itiliyor. Ülkemizin çeşitli illerinde geride bıraktığımız Ekim ayında 23 kadın öldürüldü, 16 kadın yaralandı. Adalet Bakanlığı verilerine göre kadın cinayetleri 2003 yılından bu güne yüzde bin 400 oranında arttı. 2000'de 83 kadın cinayeti gerçekleşmişken 2007'de bin 11, 2008'de 806 kadın cinayete kurban gitti. Rakamlarda gösterdiği gibi kadına yönelik şiddet her geçen gün artmakta ve bu soruna çözüm bulunamamaktadır. Bu sorun toplum açısından tehlikeli sonuçlar doğurabilir" dedi.
CEZALARDA "TAHRİK" UYGULANMAMALIDIR
Kadına yönelik şiddetin azaltılmasına yönelik bazı önerilerde bulunan Albak, bu önerilerini şöyle sıraladı: "Kadınlara yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetlerin önlenmesi için kamusal önlemler alınmalı bu suçları işleyenlerin cezaları ağırlaştırılmalı, 'tahrik' uygulanmamalıdır. Kadınların şiddete uğraması durumunda başvurabileceği kurumlar oluşturulmalı, adli ve kolluk güçleri bu konularda eğitilmelidir. Sosyal hizmetler ve yerel yönetimler bünyesinde nüfusa uygun kadın danışma merkezleri, kadın sığınma evleri, meslek edindirme kurulları açılmalıdır"Zekeriya FIRAT