İŞKUR özürlünün evine gidiyor
Uygulamayla Ankara'da ihtiyaç olan 450 özürlünün işe yerleştirileceği, başarılı olması halinde, ''Mobil Ofis'' projesinin daha sonra İstanbul ve İzmir'de de hayata geçirileceği belirtildi. Bu kapsamda, İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ, iş danışmanı ve psikolog eşliğinde Ankara'nın Keçiören ilçesinde oturan 36 yaşındaki ortopedik özürlü Mehmet Sadık Özen'in evine giderek, ilk başvuruyu aldı. Başvuru formunu dolduran Altuğ, daha sonra Özen'in ilgi alanı ve nasıl bir işe yerleştirileceğiyle ilgili bilgi aldı. 4 yaşında ayaklarının yanması nedeniyle yüzde 40 oranında ortopedik özürlü olduğunu anlatan Özen, Mersin'den tedavi için 9 ay önce 3 çocuğu ve eşiyle birlikte Ankara'ya taşındıklarını, ancak iş bulamadığı için maddi sıkıntı içinde olduklarını söyledi. Ayakta fazla kalamadığı için başvuru yaptığı iş yerleri tarafından kabul edilmediğini ifade eden Özen, oturabileceği ve insanlarla iç içe olacağı bir işte çalışmak istediğini kaydetti. Alınan kayıt doğrultusunda yapılan inceleme sonucunda Altuğ, Özen'in özel bir inşaat firmasının personel servisine işe yerleştirildiğini ve yarın işe başlayabileceği müjdesini verdi.
YEŞİL KARTILAR DA DAHİL EDİLECEK
İŞKUR Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, hizmetin kapsamının ilerleyen zamanlarda genişleyeceğini belirterek, ''Şu an için özürlüleri hedef aldık ama bunun içerisine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan ve sosyal yardım kuruluşlarından yardım alan yeşil kart sahibi kişiler de olacak. Diğer dezavantajlı grupları da bunların içine dahil edeceğiz. Bu uygulamayla vatandaşlar İŞKUR'u hissedecekler'' diye konuştu. Mustafa Kemal Biçerli, özürlülerin işe yerleştirilmesinde temel problemin eğitim düzeylerinin düşük olması olduğunu söyledi.
22 BİN 47 ÖZÜRLÜ İŞÇİ AÇIĞI VAR
Türkiye genelinde şubat ayı sonu itibariyle özürlü işçi açığının 22 bin 47 olduğunu anlatan Biçerli, şöyle konuştu: ''İş aramak amacıyla kurumumuzda kayıtlı 63 bin 203 özürlü var. Ancak özürlülerin eğitim düzeylerinin düşük olması nedeniyle işe yerleştirmede sorun yaşanıyor. Firmalar çalıştırmak zorunda oldukları özürlü kadrolarına eleman alırken, bazı özellikler de arıyor. Hatta bazı firmalar, aradıkları vasıfta özürlü eleman bulunmazsa para cezasını ödemeyi tercih ediyorlar. Bizim uzun vadede yapmamız gereken özürlülerin eğitim seviyelerini yükseltmektir.'' İŞKUR'un açtığı kurslarla özürlülerin beceri düzeylerini yukarı çekmeye çalıştıklarını ifade eden Biçerli, eğitilmiş özürlü vatandaşların rahatlıkla işe yerleştirildiğini kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.