IŞİD BOMBACISI YAKALANDI

IŞİD BOMBACISI YAKALANDI
IŞİD operasyonuyla örgütün bomba uzmanı yakalandı

SAMSUN'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesi eylem yapabilecekleri istihbaratı alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 130 personelle yaptığı operasyonda IŞİD üyesi oldukları iddia edilen ve gözaltına alınan 22 kişi, bu sabah adliyeye sevk edildi. Örgütün bomba uzmanı olduğu iddia edilen 25 yaşındaki Ahmet Kifah ise Elazığ'da yakalanarak gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 29 Ekim kutlamaları öncesi eylem yapabilecekleri ve IŞİD üyesi olduğu ileri sürülen kişilere yönelik 28 Ekim sabahı 130 polisle Samsun'un Atakum, İlkadım ve Canik ilçelerinde 17 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Irak uyruklu, 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 22 kişiden 15'inin örgütün silahlı kanadında Suriye ve Irak'ta görev aldığı öğrenilirken polis evlerde yaptığı aramada dijital verilere ve yüklü miktarda paraya da el koydu. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

IŞİD’İN BOMBA UZMANI ELAZIĞ’DA YAKALANDI
Ayrıca Samsun polisi yaptığı çalışma sonrası Elazığ'da olan ve örgütün bomba uzmanı olduğu iddia edilen Ahmet Kifah isimli şüpheliyi de yakaladı. Gözaltına alınan şüphelinin Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.