İşçi sınıfı şaltere uzanıyor
Özelleştirmelere ve 4/C kölelik yasasına karşı mutlaka örgütlü olunması gerektiğini savunan Karaduman, örgütlü bir halkın yenilmez, örgütsüz bir halkın ise kendisine dayatılan her türlü baskıyı kabul etmek zorunda kalacağını kaydetti.
GENEL GREV BÜYÜK KAZANIM OLACAKTIR
26 Mayıs genel grev eyleminin 1 Mayıs coşkusu içinde örgütlenmesinin Türkiye işçi sınıfı açısından büyük bir kazanım olacağını ifade eden Karaduman, "Emperyalizmle işbirliği içinde işçilere, emekçilere ve bütün ezilenleri acımasızca sömüren AKP iktidarına köpeksiz köyde değneksiz gezilmeyeceğini gösterelim. Ülkemizde işçileri, emekçileri ve ezilenleri birbirine düşürmeye çalışan AKP hükümeti şovenizm zehiri ile toplumu zehirliyor, uyutmaya çalışıyor. 26 Mayıs şovenizm zehirine karşı işçilerin ve ezilenlerin panzehiridir" dedi.
26 MAYIS'TA DAYANIŞMA OLMALI
Sermaye düzeninin haydutluğuna boyun eğmemek için, özelleştirmelerin sadece Tekel işçilerini değil bütün emekçileri hedef aldığı bilindiği için, eğitim ve sağlığın paralı hale getirilmesine dur demek için 26 Mayıs'ta Genel Grev, Genel Direniş şiarıyla, bir gün içinde olsa üretimi durduracak olan işçilere güç verilmesi, destek olunması, tam bir dayanışma içinde onların yanında durmak gerektiğini dile getiren Karaduman, 26 Mayıs'ta meydanların doldurulacağını ve emekçilere destek için her türlü imkanın seferber edileceğini sözlerine ekledi.
Berat Doğan ÖZKABADAYI