İNSANLIK DERSİ!

İNSANLIK DERSİ!
Samsun'da, bir hayırsever, belediye ekipleri tarafından zehirlendiğini iddia ettiği köpeğinin ölümünün ardından, başka köpekler ölmesin diye 13 dönüm arazisini sokak hayvanları bakım merkezi yapılması için tahsis etti



Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı olan Dursun Güney, örnek bir davranış sergileyerek, sokak hayvanlarına sahip çıktı. Karadeniz Bölgesi İnsan Hayvan ve Doğa Kaynakları Koruma Derneği'nin üyesi olan Güney, yaptığı açıklamada, 1.5 yıl önce av köpeğinin belediye ekiplerinin, etrafa bıraktığı zehirli eti yemesi sonucu zehirlendiğini belirterek, bu olaydan büyük üzüntü yaşadığını söyledi. Türü 'Kuşçu' olarak bilinen köpeğinin mahalledeki tüm çocukların sevgilisi olduğunu ifade eden Güney, 2.5 yaşındaki köpeğinin zehirlenerek ölmesi üzerine, her an bu tür tehlikelerle karşı karşıya olan sokak hayvanlarına sahip çıkmaya karar verdiğini belirtti.

ŞİMDİ ÇOK HUZURLUYUM

Çarşamba ilçesinde 13 dönümlük arsasını derneğe hayvanlara bakım merkezi yapılması için tahsis ettiğini dile getiren Güney, şöyle konuştu: "Çok sevdiğim köpeğim 1.5 yıl önce belediye ekipleri tarafından zehirlendi. Büyük üzüntü yaşadım. Artık başka hayvanların ölmesini istemiyorum. Bu nedenle arsamı derneğe tahsis ettim. Burada sokak hayvanlarının güvende olacağı bir bakım merkezinin yapılacak olmasından dolayı çok huzurluyum. İnsanlara hizmet etmenin yanı sıra hayvanlara ve hayvanlar alemine de hizmet etmek gibi bir görev üstlendiğim için çok mutluyum. Kışın soğuk ve açlıkla, yazın susuzlukla mücadele eden, kimi zaman kendini bilmez insanların işkencelerine maruz kalan, öldürülen hayvanların güvende olması benim için önemli. Sonuç da onları da Allah yarattı. Sahipsiz hayvanlara sahip çıkmanın bir insanlık görevi olduğunu düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.