İlke Özyüksel'den "olimpiyat madalyası provası"

İlke Özyüksel'den "olimpiyat madalyası provası"
2024 Modern Pentatlon Dünya Kupası'nın Ankara'daki final etabında bronz madalya kazanan, branşında Türkiye'nin ilk ve tek olimpik sporcusu İlke Özyüksel, elde ettiği 3'üncülüğe ilişkin "Paris 2024'ün provasıydı." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin modern pentatlon branşında ilk kez temsil edildiği Rio 2016'da 35'inci olan, Tokyo 2020'de ise madalyaya çok yaklaşarak yarışları (eskrim, yüzme, atıcılık, binicilik, koşu) 5'inci bitiren İlke Özyüksel, Ankara'da düzenlenen organizsayonda elde ettiği başarıya ilişkin açıklamalar yaptı.

Kürsüde yer aldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren İlke Özyüksel, "Yıllardır gece gündüz demeden bunun için çalışıyorum. Olacak o kadar. Fark zaten baskı altında yaratılır. Bunu kabul ederek çıktık yola ama sonuçlarını almak, yani şu madalya her şeye değiyor. " diye konuştu.

Türkiye'de çok yarışa katıldığını ancak bu yarışta olduğu kadar keyif almadığını anlatan ilke Özyüksel, "Çok güzeldi. Elimden geleni yaptım. Bu final Paris 2024'ün provasıydı. Fark baskı altında yaratılır. Olimpiyatta madalyaya 10 kişi koşacağız ve yarı finale kalmak rahat olacak. Finalde de bu atmosferi tekrar yaşayacağız. Tek fark tribünde 15 bin kişi olacak. İnşallah olimpiyat madalyası gelecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.