İlk ders beden dili
AK Parti Araştırma Geliştirme (AR-GE) Başkanlığı tarafından hazırlanan Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı, ilk ders olan beden dili ve etkili iletişim ile Anakent Sosyal Tesisleri'nde başladı.
Beden dili ve etkili iletişim konusunda seminer veren Melih Arat düzenli olarak 1993 yılından beri Türkiye'nin önde gelen gazete ve dergilerine makale ve köşe yazarlığı yapıyor. Etkili iletişim becerilerinin insan yaşamındaki yeri ve önemi hakkında bilgi veren Arat, sağlıklı ve uzun süreli ilişkiler sözkonusu olduğunda beden dilini kullanmanın tartışılmaz bir değeri olduğunu söyledi. İletişimin etkinliğini sağlayan en önemli unsurun beden dili olduğunu belirten Arat, beden dili sayesinde karşıdakinin davranışlarından düşüncelerinin anlaşılabileceğini ifade etti.
Siyaset Akademisi'nde, 2.5 aylık aralıklarla bir yıl sürecek olan eğitim döneminde Türkiye'nin siyasal, toplumsal ve idari yapısı, belediyecilik anlayışı, toplum önünde etkili konuşma, yerel yönetim, beden dili ve siyaset sorunları ile liderlik sanatı gibi dersler verilecek.
Bülent Karslıoğlu