İlaçlama mağdurları seslerini duyuramıyor

İlaçlama mağdurları seslerini duyuramıyor
Samsun'un Terme ilçesinde yerleşim yerlerinin çevresinde bulunan çeltik tarlalarına kaçak olarak dron ile yapılan bilinçsiz ilaçlama faaliyetleri, civardaki mahsullere büyük zarar vermeye başladı. Vatandaşların şikayetleri ise dikkate alınmadı.

İddialara göre Samsun'un Terme ilçesinde yerleşim yerlerinin çevresinde bulunan çeltik tarlalarına kaçak olarak dron ile yapılan bilinçsiz ilaçlama faaliyetleri, köy ve mahalle civarındaki mahsullere büyük zarar vermeye başladı. Vatandaşların şikayetleri ise yetkililer tarafından dikkate alınmadı. Yerel halk, dron ile yapılan bu kaçak ilaçlamaların yasak olmasına rağmen, bu faaliyetlerin geceleri gizlice gerçekleştirildiğini belirtiyor. İlaçlamanın yasa dışı olmasına rağmen, yetkililer durumu görmezden geliyor ve halkın şikayetlerine çözüm üretemiyor.

whatsapp-image-2024-05-24-at-21-19-31.jpeg

'Hiçbir sonuç alınamıyor"
Bir vatandaşın ifadesine göre, sorun iletilen yetkiler çözüm yolunda somut bir adım atmadı. Vatandaş, "Kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürlüğü şikayetlerimizi savcılığa yönlendiriyor, ancak buradaki hukuki süreç uzun sürdüğünden dolayı hiçbir sonuç alınamıyor. İlçe Tarım Müdürü, olayın boyutunu kendi gözleriyle görmek için bir defa olsun olay yerine gitmedi ve ne yazık ki bu zehirli havayı insanlarımız, hayvanlarımız ve çocuklarımız halen solumakta." ifadelerini kullandı.

11111111231-horz.jpg

Acil çözüm bekleniyor
Dutluk Mahallesi sakinleri tarafından toplanan imzalı dilekçe, yerleşim yerlerine 3 km sınırında çeltik tarımı veya dron ile ilaçlama yapılmasının yasaklanmasını talep ediyor. Bu talebin yasal hakları olduğunu belirten mahalle sakinleri, yetkililerden acil çözüm bekliyor. Ancak, şu ana kadar bu talepler karşılık bulmadı ve mağduriyet devam ediyor. Vatandaşlar, yetkililerin bir an önce harekete geçerek bu kaçak ve sağlıksız ilaçlama faaliyetlerini durdurmasını ve bölgedeki tarım uygulamalarının denetim altına alınmasını talep ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum