İhanetten geri dönüldü

İhanetten geri dönüldü
Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, 18. Mili Eğitim Şurası'nda alınan okullarda İstiklal Marşı ve andın, okuma zorunluluğunu ortadan kaldıran kararın Türk Eğitim Sen'in girişimleri ile değiştirildiğini açıkladı

Kuruoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılan “Törenler ve toplantılar, paylaşma, bütünleşme, denetim ve kontrol mekanizmaları olup okul yönetimi tarafından, kültürü etkileme, değiştirme ve yeni değerlerin paylaşılması amacıyla rutin ve zoraki katılıma dayalı etkinlikler olmaktan çıkarılıp yoğun olarak ortak duygu ve değerlerin paylaşımını sağlayacak şekilde düzenlenmelidir” ibaresini taşıyan değişikliğin istismara açık bir düzenleme olduğunu belirtti.

GİRİŞİMLERİMİZ İLE DEĞİŞTİRİLDİ

Karar doğrultusunda, İstiklal Marşı'nın ve andın okunması ve milli bayramlarla ilgili törenlere katılımın zorunlu olmaktan çıkarılmak istendiğini belirten Kuruoğlu, "Türk Eğitim-Sen olarak bu ihanet maddesinin, Şura kararları arasında yer almaması için hem Talim Terbiye Kurulu'na, hem de Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya yazı göndermiştik. Hatta bu maddenin şûra kararları arasında yer alması durumunda, Türkiye'nin her yerinde eylem yapacağımızı da ifade etmiştik. Ayrıca Talim Terbiye Kurulu Başkanı Sayın Merdan Tufan ile yaptığımız görüşmede, maddenin yeniden düzenlenmesini istemiştik. Tüm girişimler sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı geri adım atarak daha önce Şura'nın aldığı kararı değiştirdi" diye konuştu.

KURUOĞLU: KINIYORUZ

"Ne yazık ki; İstiklal Marşı'nın, öğrenci andının, milli bayramlar için yapılan törenlerin tartışmaya açıldığı bir dönemden geçiyoruz" diyen Kuruoğlu, "Cumhuriyetin bize en büyük kazanımlarını içine sindiremeyenler, harekete geçmiştir. Türk Eğitim-Sen olarak öğrenci andının kaldırılması için propaganda yürütenleri, İstiklal Marşımızı tartışma konusu yapanları, milli bayramlarda yapılan törenlerle kavgalı olanları şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu noktada, ihanet maddesinin sendikamızın talepleri doğrultusunda değiştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Türk Eğitim-Sen; ülkemizin birliği ve dirliğine dinamit konulmasına, Cumhuriyetin kazanımlarına, değerlerimize saldırılmasına müsaade etmeyecektir" şeklinde konuştu.

Zekeriya FIRAT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.