Hüseyin Tayıncı planlarını anlattı
TAYINCI'DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR
"Yeni sezon hazırlıklarına başlayabilmemiz için bu sezondan kalan 200 Bin TL borcun ödenmesi gerekiyor. Bu borç sıfırlanmadan ne yeni bir transfer yapabiliriz, ne de çok acıdır ki Avrupa'da mücadele edebiliriz"
"Şu an için karamsar bir tablo ile karşı karşıyayız. Her şeye hazırlıklı olmak lazım. Bizim gayemiz bu takımı yeni sezonda da ligde oynatmak. Biz de bir yere kadar dayanabiliyoruz. Şu ana kadar somut bir adım atamadık"
200 BİN TL BORÇ DURUYOR
Samsun Basketbol Kulübü'nün yeni sezonda devam edebilmesi bu sezonda zorunlu olan ödemelerimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Yaklaşık olarak oyuncularımızın iki ay geçikmiş iki ay da alacakları ile beraber toplam 4 aylık maaşları var. Yabancı oyuncularımızın primleri, ekstradan menajerlere olan borçlar ve Gençlik İl Müdürlüğüne olan borçlarımız var. Yani toplam 200 Bin TL civarında bir borç takvimiz var. Bu rakam Haziran ayına kadar çözülmeden, bizim yeni sezon hazırlıklarına başlamamız mümkün değil. Kaldı ki hiç bir oyuncu ile görüşemiyoruz. Oyuncu getirsek bile federasyon tarafından lisans çıkarma imkanımız olamaz.
HER ŞEYE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ
Bunların en acısı da Avrupayı hak eden bu takımın oynama şansı şu an için yok. Ben ve yönetim kurulumuz bunu çözmenin mücadelesini veriyoruz. Şu ana kadar görüştüğümüz hiç bir yerden bu konuda net olumlu bir cevap alamadık. Şu an için karamsar bir tablo ile karşı karşıyayız. Her şeye hazırlıklı olmak lazım. Bizim gayemiz bu takımı yeni sezonda da ligde oynatmak. Biz de bir yere kadar dayanabiliyoruz. Şu ana kadar somut bir adım atamadık. Bu sezon erken başlayacak. Çalışmalara erken başlamamız gerekiyor. Hocalarımızdan Hazirana kadar süre istedik. Eski borçlarımızı ödememiz gerekiyor hemde yeni sezonla ilgili bütçemizi belirlememiz gerekiyor. Şu iki üç haftalık süreçte sadece bekleyeceğiz.
HAZİRAN'I BEKLİYORUZ
Tek temennimiz takımımızı Birinci Lig'de oynatmak. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Çünkü bu sürede yapabileceğimiz hiç bir şey yok. Bu sorunu mevcut yönetimle beraber çözmemiz gerekiyor. Kongre tarihine kadar bu sorunları çözmemiz gerekiyor. En kötü ihtimalle zaten çözemezsek yönetiminde olmasına gerek kalmayacak. Onun içinde 1 Haziran'a kadar bekliyoruz. Eğer bu sorunları çözersek yeni sezon yepyeni bir yönetimle devam edeceğiz. Ama biz şu aşamada temennimizi koruduğumuz için iler ki zamanlarda devam edeceğimizi düşündüğümüz için Samsun Basketbol Kulübü'nün yan sponsorları için görüşmelerimizi ve anlaşmalarımızı yaptık.
ANA SPONSORU BEKLİYORUZ
Ama asıl olan ana sponsoru, parasal kaynağımızı 1 Haziran'da bulacağız. Biz bunu çözdükten sonra kongre yapacağız. Şu anda düşündüğümüz arkadaşlarımız var mevcut yönetimden de arkadaşlarımız var. Bu isimlerle görüşeceğiz. Bir yandan da liste çalışmamız olacak. Başlangıçtan bu zamana kadar 5 yıllık bir birlikteliğimiz var. Yönetimdeki arkadaşlarımızla beraber önümüzdeki günlerde bir yemek yiyeceğiz ve burada bazı konuları görüşeceğiz. Bu bebeği biz büyüttük arkadaşlarımızla beraber, yeni yönetiminde başında olmak için kongrede başkan olarak aday olmayı elbette ki düşünüyorum. Samsun Basketbola hizmet etmek istiyorum. Tek temennimiz güzel şeyleri yapabilmek.
BAKAN DEMİR BENİ ONORE ETTİ
Sayın bakanım Samsunspor maçında bizi gördüğü zaman takımın durumunu sordu. O kalabalığın içinde o Samsunspor - Adanaspor maçının stresi içinde bana böyle bir soruyu sorması beni çok mutlu etti, onur duydum. Ben de kendisinden görüşme talep ettim. Bu hafta veya önümüzdeki haftalarda kendisiyle SBK hakkında bir görüşmemiz olacak. Buradan kendisine teşekkür ediyorum bana o kalabalığın içinde takımın durumunu sorması bizleri gerçekten çok mutlu etti. Buradan kendisine yeni görevinde bir kez daha başarılar diliyorum. Öte yandan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ile de görüşmemiz olacak. Bu konuda kendisinden randevu talebimiz oldu.
DSİ'NİN YERİNE TALİBİZ
Bazı plan ve projelerimiz var. Bize sosyal tesis lazım. Kendisinden talep edeceğimiz yerler olacak. Biz bir inşaat yapıyoruz ve daha ilk iki katı yapmadan biz üçüncü katı oluşturmanın mücadelesini veriyoruz. Bizim için büyük bir sıkıntı oluyor bu, her an çökme tehlikesi yaşıyoruz. Bu takımın devamı için bir tesise ihtiyacımız var. Oyuncularımızın kalabileceği, idman yapabileceğimiz bir yer lazım. Bu konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımıza açıp kendisinden destek talebimiz olacak. Ama bizim için bu işin en kısa yolu Bakan Bey'den geçiyor. O da DSİ'nin şu anda Samsun'da olan bir yeri var. Burayı alabilmek için iki senedir uğraş veriyoruz.
YENİ BİR TESİS ŞART OLDU
Burayı tesis olarak bize verebilir. Belki bize değil, Özel İdare'ye verebilir buradan da biz alabiliriz diye düşünüyorum. Bu konuda da Bayındırlık ve İskan Bakanımız Mustafa Demir, Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Faruk Özak ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Bey ile görüşme talebimiz oldu. Bu sorunu en kısa sürede çözmek istiyoruz. Yeni bir tesis için zamanımız yok. Anlaşmalar yapılır yapılmaz. Bu seneye yetişmez belki bir kaç yılı bulabilir. Ancak bizim yapacağımız işlem 1,5 ay içinde bir basketbol tesisi kurabiliyorsunuz. Her şey prefabrik olacağı için tüm işlemler en kısa sürede bitirilebilir. Bu konuda hocamızla ön hazırlıklarını yaptık.
Her şey prefabrik olduğu için kısa sürede bu işlemler yapılabilir. Ama belki yer tahsisi konusunda sıkıntımız olabilir. Bunu kısa sürede yapamayız dersekte mevcut olan tesislerle sorunumuzu çözmek istiyoruz. Sezona girerken yeni veya mevcut olan tesis sorununu çözmeliyiz. Mevcut olan DSİ, mevcut olmayanda Büyükşehir'in bize göstereceği bir yere tesis kurma çalışmaları olacaktır. Samsun'da bize yardımcı olabilecek bir yer yok. Bizim için DSİ önemli bir nokta inşallah bu noktada işimiz rast gider ve tesisi en kısa sürede kurabiliriz. Bu konuda yönetim olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğiz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Samsun kamuoyu bize destek çıksın. Bizlerle beraber olmak isteyenleri yanımızda görmek istiyoruz. Valimize ve İl Özel İdaresi'ne sonsuz teşekkür ediyoruz.