Hizmet-İş'ten Türk-İş'e ağır itham:

Hizmet-İş'ten Türk-İş'e ağır itham:
Hizmet-İş Genel Başkanı Arslan, "Darbecilere sırtını dayayan ve Bakan veren bir sendika" diye eleştirdiği Türk-İş'e meydan okudu: "Bizi eleştirme cüretiniz yok"

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, sendikalar arasında süregelen üye mücadelelerinde, konfederasyonların kimin tarafında yer aldığının sorgulanması ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türk-İş'in, Hak-İş için, "AK Parti'nin arka bahçesi" sözlerine sert tepki gösteren Arslan, kimseye sırt dayamadıklarını ve hiçbir zaman da darbecilerin yanında yer almadıklarını kaydetti.

"ÇARŞAMBA'DA HATA BELEDİYE-İŞ'İN"

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Arslan, Çarşamba'da Belediye-İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarıldığı öne sürülen işçilerin demokratik mücadelesini takdir ettiklerini söyledi. Arslan, işçilerin mağduriyetinin Belediye-İş'li yöneticilerden kaynaklandığını savunarak, "Çarşamba'da sendikacıların hatası vardır. Bu süreci iyi yönetememişlerdir. Uzun yıllar yetkili olan bir sendikanın işçilerin sendikalaşmasından dolayı işten çıkarılmasını anlamış değiliz, önlemeleri gerekirdi" diye konuştu.

"TÜRK-İŞ SIRTINI DARBECİLERE DAYADI"

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul'un Hizmet-İş Sendikası ile ilgili Çarşamba'da yaptığı açıklamaları da değerlendiren Arslan, tarihte her iki sendikanın nerede durduğunu anlattı. Arslan, yaptığı çarpıcı açıklamalarla, Türk-İş'e yüklendi: "Hizmet-İş 29, Hak-İş ise 32 yaşında. Bizim sendikamız ve konfederasyonumuz 12 Eylül'de darbeci generaller tarafından kapatılmıştır. Sorgulandık, cezaevine atıldık, hesap verdik. Ama bugün bizi eleştirenler 12 Eylül generallerine sırtını dayadılar ve iş yerlerindeki işçileri zorla Türk-İş'e bağlı Belediye-İş sendikasına üye yaptılar"

"ELEŞTİRMEYE HAK VE CÜRRETLERİ YOK"

Darbe sonrası belediye başkanlarının yerine 'atanmış üniformalı başkanların getirildiğini kaydeden Arslan, asker zoruyla işçilerin sendika değiştirilmeye zorlandığını savundu. 12 Eylül'ü gerçekleştirenlerin Türk-İş'i kolları altına aldığını öne süren Arslan, "Türk-İş darbeci generallere bir bakan vermiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Türk-İş Genel Sekreteri Sadık Şile generalerin emriyle getirilmiştir. Bizi eleştirenler önce aynada kendilerine bakacak. Onların bizi eleştirme hakkı ve cüreti yoktur" diye konuştu.

"DARBELERİN TÜMÜNE KARŞIYIZ"

Hak-iş ve Hizmet-İş'in tarihinde hiç kimseyle işbirliği içinde olmadığının da altını çizen Arslan, her zaman tartışmaya açık olduklarını vurguladı. Türk-İş yetkililerini 'yürekli' olmaya davet eden Arslan, şöyle dedi: "Yürekleri yetiyorsa tartışırız. Arkadan konuşmakla, desteksiz atmayla bir şey olmaz. Biz demokrasiyi sekteye uğratan darbecilerle işbirliği yapmadık. Darbelere karşıyız. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan, bütün darbelere karşıyız"

"SAĞLIK REFORMUNDA
UZLAŞMA SİNYALİ"

Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Arslan, Sosyal Güvenlik Reformu Yasası'nın belli başlı maddeleri hakkında hükümet ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Reformda bir takım değişikliklerin olacağı ümidini taşıdıklarını ifade eden Arslan, "Hükümet yapılan uyarıları dikkate almıştır. Prim gün sayısı, maaş bağlama kat sayıları ve güncelleme problemleri, prime esas kazançlar, yatarak tedavideki katkı payı konusunda fikirlerimizi söyledik, uzlaşılacaktır. Görüşmeler devam ediyor" dedi.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş'in Samsun Şubesi'nin açılışına katıldı. Kurdele kesiminden önce dua eden sendika üyeleri, daha sonra Arslan ile birlikte sendikayı gezdi.

Miraç Öztürk
----------------