Herzaman bize güç vermişlerdir
Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, Toplum önderlerimiz olan varlıklarını hayatımızın her anında hissettiğimiz kadınların bu özel günde onlara hazırlayacağımız etkinliklerle kadınlarımızı davet ediyoruz dedi.
Kavak Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne bir dizi etkinliklerle hazırlanıyor.Türkiye'de kadına her zaman değer verildiğinin altını çizen Başkan Şerif Ün, ancak son dönemde yaşanan olumsuz olayların kadınları derinden yaraladığını ve güvensizlik ortamı oluşturduğunu ifade etti. Kadınların toplum için önemli olduğunu vurgulayan Başkan Ün, Kadınlar, tarihten bu yana her dönem erkeklere güç vermişler, savaşlarda erlere mermi taşımışlardır. Türk milleti, bugüne kadar ayakları yere sağlam basan kadınların elinde şekillenmiştir. Bu durum kadının omuzlarında taşıdığı sorumluluğu gözler önüne sermektedir. Kadınların, daha çağdaş ve sosyal yaşamda daha aktif olacakları uzun yıllar diliyorum diye konuşmasını tamamladı.
TOPLUM ÖNDERLERİMİZDİR
Kadın koordinasyon Başkanı Seher Ün ise konuşmasında,"Kavak Belediye düğün salonunda kutlanacak bu etkinlikle bir araya geleceklerini söyledi. Kadınlar Günü'ne bir anlam yükleyerek bugünü kutlayacaksak, bugünkü kadının toplumsal yerine ve konumuna bir katkı sunacaksak, bunu diklenerek değil direnerek yapma zorunluluğumuz vardır. Toplum önderliğini yapan kadınlarımız, kadınlarımızı Aktöreden bilimselliğe, bağımsızlıktan özgürlüğe taşıyacaksa siyasette, ekonomide, eğitimde ve sanatta uygunluk ve yaraşırlık içinde hareket etmelidir. Reyting uğruna toplumsal değerlerimizi ve kadın olma onurumuzu aşındıran kadınların, konu edilmek istendiği incik boncuk işi etkinliklerle kadının toplumsal konumunu değiştirecek, iyileştirecek, sosyoekonomik konumuna sunulacak bir katkı olmadığını düşünüyoruz." dedi.
Ramazan AKSOY
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.