"HER MÜCADELENİZİN DESTEKÇİSİYİZ"

"HER MÜCADELENİZİN DESTEKÇİSİYİZ"
İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan adayı Necattin Demirtaş, "Uğradığınız her haksızlıkta, vereceğiniz her mücadelede yanınızdayız" dedi.

Kadının toplumdaki yeri ve öneminin büyüklüğünü hatırlatan Demirtaş, "Koca bir coğrafyanın hiç itirazsız 'Anadolu' diye tanımlanmasının altında ANA’ya duyulan sevgi, saygı, şefkat duygusunun doğurduğu asil bir ruh yatar" diyerek kadınların toplumdaki öneminin altını çizdi. "Milli bir ruh ve manevi bir yapıya sahip Türk Kadını'nın değerinin ve öneminin farkındayız" diyen Demirtaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Dünya Kadınlar Günü, her ne kadar ülkemizde de 8 Mart 1921 yılından itibaren 'Emekçi Kadınlar Günü' denilerek kutlanıyor olsa da; Türk Halkı açısından kadına, ana’ya, eş’e, bacı’ya verilen önem ve değerin tarihsel seyrinin bir yansımasıdır. Kadın, her şeyden önce bizim için ana’dır. Cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın mensupları olarak kadına yönelik şiddetin dinimizle ilişkilendirmesi kesinlikle kabul edilemez bir durumdur.  Peygamber Efendimizin (SAV), ‘Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allah'tan korkunuz. Zira siz onları Allah'ın bir emaneti olarak aldınız' gibi Hadisi Şerifler hem siyasal hayatımızın hem de sosyal yaşantımızın tatbikinde her zaman yol gösterici olmuştur." 

demirtastan-kadinlara-mesaj-(3).jpg demirtastan-kadinlara-mesaj-(1).jpg

"ANAOCAĞI KADIN SIĞINMA EVİ"
Kadına şiddetin ne gerekçeyle olursa olsun kabul edilemez olduğunu belirten Demirtaş, Başkan olması halinde 'kadın' noktasındaki düşünce ve projelerini ise şöyle anlattı: "Tarih boyunca mücadele etmek zorunda kalan, hayatın zorluklarına boyun eğmeden, onurlarıyla yaşamaya çalışan kadınlarımızın, en önemli sorunlarının başında, şiddet ve taciz gibi insanlık dışı saldırılar gelmektedir.  İşte Biz de bu gerekçeyle önümüzdeki 5 yıllık süreçte, İlkadım'da yapacağımız çalışmalarda, kadınlarımızın talep ve memnuniyetlerini dikkate alacağız. Kadınlarımızla birlikte çok sayıda projeyi hayata geçireceğiz. Kadına yönelik şiddet bir insan hakkı ihlalidir ve devlet vatandaşlarının kişi güvenliğini, vücut bütünlüğünü korumakla yükümlüdür mantığıyla Biz de belediye olarak kadınlarımızın kendi özgür yaşam alanlarını sağlamalarına, zor yaşam koşullarının kolaylaştırmalarına katkıda bulunacağız.  Bu sebeple Başkan olduğumuzda ilk hayata geçireceğimiz proje 'Anaocağı Kadın Sığınma Evi' Projesi olacak. Bu bağlamda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyor ve verecekleri her mücadelede yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyorum" 

demirtastan-kadinlara-mesaj-(4).jpg demirtastan-kadinlara-mesaj-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum