Hedefimiz özel sektörün oranını yüzde 25-30'a çıkarmak

Hedefimiz özel sektörün oranını yüzde 25-30'a çıkarmak
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Sunduğumuz sağlık hizmeti içerisinde özel sektörün oranı yüzde 18, hedefimiz bu oranı yüzde 25-30 bandına çıkartmaktır." dedi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) tarafından Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'nde bu yıl "Sağlıkta Ortak Gelecek " temasıyla 15'incisi düzenlenen "OHSAD Kurultayı-Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantıları"nda yaptığı konuşmada, tek amaçlarının her zaman hizmet olduğunu söyledi. Özel sağlık kuruluşlarını sağlık sisteminin ayrılmaz ve tamamlayıcı parçası olarak gördüklerini belirten Memişoğlu, tedavinin yanında koruyucu hekimliği önceleyen kültüre geçişi birlikte başarabileceklerini kaydetti. Geçen yılki OHSAD buluşmasında "Özel sektörün yüzde 80’i sadece 10 şehirde toplanmış, bu iyi bir planlama mıdır?" diye sorduğunu hatırlatan Memişoğlu, "Sunduğumuz sağlık hizmeti içerisinde özel sektörün oranı yüzde 18, hedefimiz bu oranı yüzde 25-30 bandına çıkartmaktır. Ancak bu oranın bazı illerde yüzde 40’ın üzerinde olduğunu görüyoruz. Bazı illerimizde ise hiç olmadığını biliyoruz. Bu dağılımı dengelemek için çalışıyoruz." diye konuştu.

thumbs-b-c-f0d38251156e8bb84c5f54c36eceb3d5.jpg

Memişoğlu, düzenlemelerle özel sağlık sektöründeki yatırımları artık bölgesel ihtiyaçları ve şehrin mevcut altyapısını en ince ayrıntısına kadar analiz ederek yönlendirdiklerini belirtti. Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlarının iyileştirilmesi konusunda kararlı çaba içinde olduklarına değinen Memişoğlu, şöyle konuştu: "Bu ücretlerin realize edilmesi, sürdürülebilir hale getirilmesi, sağlık hizmet sunumunun kalitesi ve geleceği için olmazsa olmazdır. Ancak bu birlikte hareket ederek başarabileceğimiz bir husustur. Bunun bir örneğini ilaç fiyatları konusunda yaşadık ve başardık. İnanıyorum ki SUT fiyatları konusunda da bu noktaya ulaşacağız. Yakın zamanda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Sosyal Güvenlik Kurumumuzun destekleriyle muayenelerde yüzde 30, cerrahi işlemlerde yüzde 35, yoğun bakımlarda yüzde 55 ve ilave ücret alınamayan doğumsal anomali ve çocuk cerrahisi gibi bazı özellikli alanlarda yüzde 100’e varan artışlar yaptık." Mevzuat altyapısını sürekli güncellediklerini bildiren Memişoğlu, Özel Hastaneler Yönetmeliği'ni geçen sene hazırladıklarını, üniversite hastanelerinin de kalite, denetim ve hizmet standartlarını netleştirecek önemli çalışmayı tamamlamak üzere olduklarını söyledi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.