Hedef 10 milyon kişi

Hedef 10 milyon kişi
Çevre ve Orman Bakanlığı ile Mynet'in işbirliğiyle, Gelemen Sülün Üretme İstasyonu'ndaki yavru sülünlerin yumurtadan çıkışları, internet ortamından beş gün boyunca canlı olarak yayınlanacak.

Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşleri Daire Başkanı Ahmet Çivi, "Bu yayını 10 milyon kişinin izleyeceğini umuyoruz" dedi

Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşleri Daire Başkanı Ahmet Çivi, Samsun İl Çevre Orman Müdürlüğü Gelemen Sülün Üretme İstasyonu'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bakanlığın doğal hayatı korumayı amaçladığını, bu kapsamda nesli tükenmekte olan kuş türlerinden sülünün devamına katkı sağlamak için Türkiye'nin çeşitli yerlerinde sülün üretme istasyonları açtıklarını söyledi.

DİKKAT ÇEKECEĞİNİ UMUYORUZ

Çivi, hem yaban hayatı sevenlere, hem de vatandaşlara sülün yavrularının yumurtadan çıkışını göstermek istediklerini belirterek, "Bu kapsamda bakanlığımız, Mynet ile işbirliği yaparak böyle bir canlı yayına karar verdi. 10 milyon kişinin izleyeceğini umuyoruz. Bu canlı yayın üçüncü defa oluyor. Bundan öncekilere büyük ilgi duyulmuştu. İnşallah buna da büyük ilgi gösterilir" dedi.

NEREDEN İZLENEBİLECEK?

Vatandaşların canlı yayını www.cevreorman.gov.tr, mynet.com, www.milliparklar.gov.tr sitelerinden izleyebileceklerini, canlı yayın uygulamasının 22-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

ALBAYRAK HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

Samsun İl Çevre ve Orman Müdürü Ömer Albayrak da bu yıl 10 bin adet sülün üretme hedefinde olduklarını, bunların yaklaşık 2 bin 500 adedini doğal alanlara, kalan 7 bin 500 kısmını da bakanlığın kendilerine belirttiği yerlere bıkacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.