Havzalı kadınlardan kış hazırlığı

Havzalı kadınlardan kış hazırlığı
Havza'da kış hazırlıklarına devam eden kadınlar kuşburnu marmeladı yaptı.

Bölgede yetişen ve c vitamini deposu olarak bilinen kuşburnunu, marmelat haline getirilerek kışın da tüketiliyor. Sevnur Şimşek, kuşburnu marmeladı yapımının zahmetli olduğunu söyledi.

aa-20230913-32138522-32138519-havzali-kadinlar-kis-hazirligi-icin-kusburnu-marmeladi-yapti.jpg

Pazardan aldıkları kuşburnunu temizleyip kaynattıktan sonra makinede çektirdiklerini belirterek, "Makinede çektirdiğim kuşburnuna ölçeğine göre 7 kilo şeker ilave ederek yaklaşık 3 saat daha kaynattıktan sonra şişeliyoruz. Bir ölçek, yaklaşık 15 kilo kuşburnundan yaklaşık bir kiloluk 21 şişe marmelat çıkıyor." dedi.

aa-20230913-32138522-32138518-havzali-kadinlar-kis-hazirligi-icin-kusburnu-marmeladi-yapti.jpg

Kışlık yiyecek hazırlıkları kapsamında menemen, konserve ve salça yaptıklarını belirten Şimşek, "Bundan sonra Allah izin verirse kışlık hamur işlerimiz erişte, çorbalık keseceğiz daha sonra ise pancar pekmezimizi yapacağız. Kendi yaptığımız bereketli oluyor. Az az çarşıdan almaktansa her zaman elimizin altında oluyor. Ayrıca kendi ellerimizle hazırladığımız temiz oluyor ve çoluğumuza çocuğumuza bu ürünleri güven içinde yediriyoruz. Ayrıca pazarda bu tür ürünler pahalı." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.