Havza’da mehterli festival yürüyüşü

Havza’da mehterli festival yürüyüşü
25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali kutlamaları, Havza'da mehter takımı eşliğinde yapılan festival yürüyüşü ile başladı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Kutlama Festivali kutlamaları kortejin mehter takımı eşliğinde İlk Kıvılcım Şehitlik Anıtından Mehmetçik Meydanına kadar süren festival yürüyüşü ile başladı.

Mehmetçik Meydanında Mehter takımı tarafından gösterileri yapıldı.

Yürüyüşe ve gösterilere Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, festival komitesi, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza'nın Milli Mücadelenin başlangıç noktası olduğunu belirterek “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı bağımsızlık yürüyüşü 25 Mayıs’ta Havza’ya gelmesi ve Havzalılarda aldığı cesaret ile yakmış olduğu bağımsızlık meşalesi ile ülkemizin temelleri atılmıştır. İnşallah bu yıl uzun bir süreden sonra tekrar festivalimiz ile 25 Mayıs gereğince kutlayacağız. Tüm haklımız davetlidir” dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Havzanın ve Havzalıların her daimim vatanına bağlı ve vatanı için gözünü kırpmadan göreve hazır olduğunu belirterek “Bu 25 Mayıs 1919 tarihinde ne ise bu günde aynıdır. Bunun en büyük göstergesi ilçemizde cumhuriyet tarihi boyunca vermiş olduğumuz şehitlerimizdir. İnşallah güzel bir festival ile halkımız ile birlikte Atatürk ve silah arkadaşlarının Havza'ya gelişlerinin 105. yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlendiğimiz 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivalimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

Atatürk ve silah arkadaşlarının Havza'ya gelişlerinin 105. yıldönümü kutlamaları kapsamında bu yıl 29’uncu 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm festivali programı kapsamında yarın Karadeniz Kırkpınarı Havza Yağlı Pehlivan Güreşleri gerçekleştirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.