Halktan kopuklar

Halktan kopuklar
Samsun İl Teşkilatı ile bir araya gelen Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, klasik siyaset anlayışını devam ettiren siyasi partilerin halktan koptuğunu ve halkın sorunlarına çözüm üretecek yeni bir siyasi anlayışa doğru gidildiğini ifade etti

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Yurt Partisi Samsun İl Başkanı Aziz Ormancı'nın daveti üzerine Samsun Yafeya Otel'de düzenlenen toplantıda İl teşkilatı ile bir araya geldi. Yurt Partisi Samsun İl Başkanı Aziz Ormancı'nın daveti üzerine Samsun İl Teşkilatı ile Yafeya Otel'de bir araya gelen Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, ülkede klasik siyaset döneminin geride kalarak Türk halkının beklentilerine cevap verecek ve Türkiye'nin ihtiyacı olan kimlikli,ilkeli bir siyasi yapılanmanın ve bu yapılanma içerisinde bu ülkenin yetiştirmiş olduğu nitelikli evlatlarını bu oluşuma dahil etmeyi amaçlamak üzere il il, ilçe ilçe gezmeye başladıklarını söyledi.
BEKLENTİLER CEVAPSIZ KALMAYACAK
Türkiye'de halkın beklentilerinin uzun zamandır bir beklenişe terk edildiğini ve halkın geleceği ile ilgili korku ve kuşku içinde hayatlarını sürdürdüklerini dile getiren Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan; "Türkiye'de halkın beklentisine cevap vermek için yetişmiş nitelikli evlatlarının oluşturduğu Yurt Partisi, yine halkın beklentilerini cevapsız bırakmayacaktır" şeklinde konuştu.
TEHLİKEYE DUR DENİLMELİ
Türkiye ve Türk Halkının büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Tantan, "Türkiye'de uygulanan siyasi tercihlerden kaynaklanan davranış ve eylemlerin Türkiye'yi ve Türk Halkını son derece tehlikeli olaylarla karşı karşıya bıraktığı, Türkiye ve Türk Halkının süresi ve zamanı içerisinde çok şeyler kaybettiği bilinmekte ve bu tehlikeye dur diyecek bir yapılanmanın acil olarak ülkenin ve halkın hizmetine sunulmasının gerekli olduğu her yerde tartışılmaktadır. Bugün Türkiye'deki klasik siyasi görüşlü partilerin söylem, davranış ve halleri halktan kopuk ve çıkarcılık doğrultusunda, ilerlediklerini ortaya çıkarmıştır. Bu davranış ve hal içinde olanlar halka hizmet sunamayacak haldedirler" diye konuştu.
“HESAP SORULACAKTIR”
Ülkenin değerlerini hiçe sayan uygulamalarla halkın geleceği hakkında kaygılara neden olan bir yolun izlendiğini belirten Tantan:"Geçmişte doğruluk ve dürüstlük ilkesinden olanların sokakta rahatça yürüyemediğini görürdük.Şimdi bakıldığında ise doğru,dürüst ve namuslu insanların sokakta yürürken korku içinde olduğunu görüyoruz.Neden ve kimden korkuyorsunuz?Onlar bizden çekinsinler.Kieli ve kimliksiz insanlar,halkı aldatan insanlar hangi bürokratik ve siyasi zeminde olursa olsun,er geç bu millet hesap soracaktır.Yıllar içerisinde kazandığım tecrübeler bana bu milletin hakkını gaspedenlerin bu dünyada hesap vermeden gidemediklerini gösteriyor."şeklinde konuştu.
TÜRKİYE'NİN KÜRT AÇILIMINA İHTİYACI YOKTUR
Kürt Açılımı hakkında düşüncelerini aktaran Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, "Bugün Türkiye'nin Kürt Açılımına ihtiyacı yoktur. Neden yoktur? Çünkü yıllardır PKK ile mücadele eden ve en büyük zararı çeken Kürt vatandaşlarıdır. Kendi köylerinden, yaylalarından, kültürlerinden uzaklaştırıldılar. Katledildiler. Yoksulluğa, açlığa, cehalete mahkum edildiler. Şimdide bu insanlar PKK'ya mahkum ediliyor. Bu konuda devletin arşivi ve milletin hafızası bu tip söylemlere geçit vermez. Eğer siz milletin hafızası ve devletin arşivini yok sayarsanız, ülkeyi temsil edemez ve o koltukta oturamazsınız. Bir milletin hafızası aynı zamanda yansımasıdır. Türk Milleti'nin öncüsü olan Atatürk'ünde dediği gibi hareket gücünün yansıması özgürlük ve bağımsızlıktır" dedi.
M. Ali ORMANCI