'Halkı doğruyu biliyor'

'Halkı doğruyu biliyor'
Seçim sürecine girildiği andan itibaren Samsun'un seçim nabzını tutan Denge Gazetesi'ne, DSP Atakum İlçe Belediye Başkan Adayı Dr. Emin Dinççağ açıklamalarda bulundu

29 Mart Yerel Seçimlerine hızla yaklaştığımız şu günlerde DENGE GAZETESİ, Belediye Başkan Adaylarının ve halkın nabzını tutmaya devam ediyor. Demokratik Sol Parti(DSP) Atakum İlçe Belediyesi Başkan adayı Dr. Emin Dinççağ, yerel seçimlerle ilgili adaylık sürecini ve Atakum ile ilgili projelerini anlattı.

“SİYASET İÇİMİZDE VAR”
Uzun bir süredir siyasetten uzak kaldığını ve siyasetin kendi içinden hiç çıkmadığını söyleyen Demokratik Sol Parti(DSP) Atakum İlçe Belediyesi Başkan adayı Dr. Emin Dinççağ, "Siyaset içimizde var. Sivil toplum örgütlerinde bu konularda yoğun çalışmalar içersinde oldum. 1999 Senesinde Demokratik Sol Parti(DSP)'den Milletvekili aday adayı oldum. Ve uzun bir sessizlikten sonra tekrar DSP'den Atakum Belediye Başkan adayı olarak halkın karşısına çıktım. Demokratik sol parti İl yönetimi ve DSP Genel merkezinden bir teklif geldi ve bende kabul ettim. Kişiliğimle örtüşen bir parti. DSP, Dürüst bir geçmişi olan bir parti DSP halkla omuz omuza olan bir parti olduğu için Demokratik Sol Partiyi seçtim" dedi.

HALKIN GÖNLÜNDE YER ALAN ADAY GÜÇLÜDÜR
Bütün rakiplerimi ciddiye aldığını ifade eden Dinççağ, halkın gönlünde yer bulan adayın güçlü olduğunu dile getirdi. 29 Mart günü son sözü halkın söyleyeceğini hatırlatan Dinççağ, “Bu konuda karar verecek ve son sözü söyleyecek tek merci halktır. Şu daha güçlü, bu daha güçlü demek yerine ben kendi gücümüze inanıyorum. Bu şekilde yola çıktık. Bu durumlarda da güçlüyü halk tayin edecektir. Bu bakımdan bizim burada halkın gönlüne girme cabası içinde olmamamız lazım. Halkın gönlünde yer edinen aday en güçlüdür. Onun için diyorum ki biz güçlüyüz. Zira halkla sevgi bağı en güçlü olan partiyiz ve adayız” diye konuştu.


İLÇE DEVLET HASTANESİ VE DİYABET HASTANESİ
Gazetemize projeleri hakkında bilgiler veren Dinççağ, şunları söyledi; “İlk projemizi açıkladık. Bu da Atakum'a bir Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Anıtı yapacağız. Çünkü bir kentin en önemli prestiji meydanıdır. Atakum Atatürk' ün şehri. Anıt yıllarca ihmal edilmiş bir sorundur ve biz bu sorunu çözeceğiz. Atakum bir İlçe oldu ve törenler o alanlarda yapılacak ve kentin bir hareket merkezi olacak. İkinci projemiz ise bir İlçe Hastanesi yok Atakum'un. Hastalanan bir insan mesela Taflan dan olsun yada uzak bir köyden olsun, Samsun Devlet Hastanesine gitmek zorunda kalıyor. Bu hem zaman kaybı hemde eziyettir. Hemen yapamaya başlayacağımız projelerden ilk olanı Sağlık merkezi ve İlçe Hastanesi. Bir diğer projemiz ise, Atakum`a bir diyabet hastanesi kurmak var. Bu Karadeniz Bölgesi`nde bir ilk olacak. Çünkü Diyabet Hastanesi demek özel ihtisas hastanesi demektir. 17 yıldır diyabet konusunda Samsun`da çalışmalarımız var. Bu konuda 400-500 kişinin istihdamı sağlanacaktır. Atakum`da bir ilçe hastanemiz yok. Özel hastanelerin yanı sıra, kamuya ait yatırımlarda olmalıdır. Yatırımlarımızda özel sektör, halk ve kamu olmalıdır. Krizin Türkiye`ye yansımalarından ötürü kaynaklarımız çok iyi olduğu bir dönem olmayacak. Bununla birlikte az kaynakları akılcı bir şekilde istihdama yönlendireceğiz.”


KARARI ATAKUM HALKI VERECEK
Hiçbir kimsenin halkı kandıramayacağını ifade eden Dinççağ, “Mevcut Belediye Başkanının çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?” şeklindeki sorumuza şu cevabı verdi; “Bunun kararını ve değerlendirmesini yapacak olan halktır.Bu kararı Atakum halkı verecektir. Bunu sandıkta da belirtecektir. Çünkü Atakum halkı, doğruları biliyor her şey onların gözü önünde yaşandı. O bakımdan ben bu döneme kadar görev yapmış Belediye başkanlarının neler yapabildiklerini, güçlerinin neye yettiğini herkes biliyor. Bu yüzden biz şanslıyız ve yeni bir gerçeğiz. Yapacaklarımızı da Atakumlular görecektir.”



Dr.Emin Dinççağ kimdir ?

1954 doğumlu ilkokulu Bafra da okudu. Orta ve Lise tahsilini 19 Mayıs Lisesi' nde tamamladı. 1980 senesinde Hacattepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1983 Yılında 'Halk Sağlığı' İstisasını tamamladı. 1987 Yılında 'İç Hastalıkları' Uzmanlık Eğitimini bitirdi. 1994-98 Yıllarında ise Samsun-Sinop Tabib odası Başkanlığı yaptı. Aynı zamanda Tüketici Hakları Derneği Kurucusu ve Başkanı, Türk Diyabetliler Derneği Kurucusu. Halen Hekimlik görevini devam ettiriyor. Evli ve 1 Çocuk babasıdır.



Hakan AKGÜN