Hadlerini aştılar!

Hadlerini aştılar!
Atakum Belediyesi'nin Eylül ayı meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, önceki gün Beytüşşebab ilçesinde yaşanan hain saldırıyı kınarken, “ Artık had aşılmıştır. Her sabah bu tür üzüntülerle uyanmak istemiyoruz.

Bu konuda gereken birlikteliği göstermek durumundayız. Bu ülke o kararlılığı sağlayacak birlik ve beraberliğe sahiptir diye düşünüyorum. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

NİHAYET SESİME KULAK VERİLDİ

Meclis toplantısının sonunda gündem dışı konuşmalar bölümünde, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy tarafından düzenlenen, sel sorununun masaya yatırıldığı toplantıda bulunduğunu, bu felaketi bir daha yaşamamak adına bir kararlılık gördüğünü de belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, “ Bu komisyonun büyük faydaları olacağına ve iyi işler yapacağına inanıyorum. Büyükşehir belediyemizin yağmur suyuna karşı önlemi vardır ancak sele karşı önlemi yoktur. Defalarca yazılı ve sözlü olarak uyarılarda bulundum. Nihayet sesime kulak verildi. Bir takım işler yapılıyor. Ancak yine uyarıyorum. Bu kez sıkıntı ana ve tali kolektörlerinden gelecektir. Çünkü bunların mıcırla dolmuş olabileceği veya kesit kaybına uğramış olabileceklerini düşünüyorum. Bu sorunun da acilen çözülmesi gerekmektedir. Deniz seviyesinde suyun tahliyesi için yeterli emniyet kapakları açılmalıdır. Yağmur suyunun kanalizasyona girmesi engellenmelidir. Açık derelere savaklar yapılmalıdır. Bunların arkasında su tutacak havzaları yoktur ancak savaklar hiç olmazsa, taşı, liği, ağacı tutar, suyun geçiş güzergâhında alçak bölgelerde yaşanacak tıkanmaları önler“ dedi.


''ELİMİ TAŞIN ALTINA SOKMAYA HAZIRIM”

Hiçbir zaman suçlu aramak veya birilerini suçlamak peşinde olmadığını da sözlerine ekleyen başkan Burma, “ ben her zaman çözümden yana oldum. Diyorum ki bu sel felaketini Atakum ve Atakumlu bir daha yaşamasın. Bu amaca yönelik olarak çalışalım. Ben de bana düşen görev ne ise yapayım. Elimi taşın altına sokmaya, bütün gücümle bu sorunun çözümü için çalışmaya hazırım” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.