Güzel Sanatlar yeni döneme hazırlanıyor

Güzel Sanatlar yeni döneme hazırlanıyor
Samsun İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi yeni dönem hazırlıklarına başladı. Başarılı bir sezonu geride bırakmak üzere olduklarını belirten Güzel Sanatlar Lisesi'nin Müdürü Mustafa Bolgı, 16 Haziran 29 Temmuz tarihlerini arasında ön kayıtlara başlayacaklarını

İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi, 2008-2009 eğitim öğretim sezonu için 24 Müzik ve 24 Resim branşında olmak üzere toplam 48 kontenjan dolduracak. İlgilenen adayların bilgi ve başvuru evraklarını okul müdürlüğünden temin edebileceklerini belirten Mustafa Bolgı, "2002–2003 Öğretim yılında ilk mezunlarını veren okulumuz, üniversiteye yerleştirme bakımından Resimde yüzde 83; müzikte yüzde 100 başarı elde etmiştir. Üniversiteye öğrenci yerleştirme oranlarında da aynı oranlarda başarı elde eden okulumuza kayıt yaptırmak isteyen yetenekli arkadaşları ön kayıt başvuruları için bekliyoruz. Samsun İlkadım Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, 2008–2009 Öğretim yılında Resim ve Müzik alanlarında yetenek sınavı ile öğrenci alacaktır. Yetenek sınavına girecek öğrenci adayları, öncelikle ön kayıtlarını 16 Haziran'da başlayıp 29 Temmuz 2008'de sona erecek olan süreçte yaptırabilirler. Öğrencilerimiz ve Öğrenci velilerimiz okulumuz kayıt kabul şartlarını Okulumuz müdürlüğünden ya da Okulumuz ilan panosundan öğrenebilirler" dedi.

TANITIMA İHTİYACIMIZ VAR

İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi'nin Samsun ve Ülke genelinde tanıtım eksikliği çektiğini ve bu eksikliği gidermek için büyük çabalar sarfettiğini belirten Okul Müdürü Mustafa Bolgı, Türkiye'deki 54 Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri arasında her zaman ilk beş arasında yer aldıklarını söyledi. Okul olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Bolgı, "Okulumuz sadece Türkiye'de değil Uluslararası alanlarda da Resim ve Müzik faaliyetlerinde ve yarışmalarında büyük başarılara imza atmıştır. Bunlardan Resim alanında Slovenya'da yapılan 8. ve 9. Celije Uluslararası Natürmort yarışması Unicef Ödülleri'nde ve Yunanistan'ın İskeçe şehrinde düzenlenen resim yarışmasında 3 adet ödül almışlardır. Müzik alanında iki yıldan beri yapılan festivallerden en sonuncusu ise Macaristan Budepeşte'de yapılan ve Ülkemizden sadece okulumuzun katıldığı ve ülkemizi temsil ettiği 9. Avrupa Genç Müzisyenler Festivali'nde ülkemiz müziğine gösterilen ilgi ve arkasından diğer yıllarda yapılacak festivaller için davetiyelerin gelmesi Ülkemiz, Samsunumuz ve okulumuz için onur vericidir. Ayrıca Okulumuz öğrencilerinin yıl içersinde yapmış olduğu çalışmaları, yılsonunda Müzik ve Resim ziyafeti şeklinde sunulmaktadır" diye konuştu.


Erhan Koçak