Güvenilir gıda eğitimleri

Güvenilir gıda eğitimleri
Gümüşhacıköy İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Dumanlı, Pusacık ve Kağnıcı köyü ilköğretim okullarında ve bu okullara bağlı ana sınıflarında öğrencilere ''Sağlıklı, Dengeli Beslenme, Güvenilir Gıda ve Fast-food'un Zararları'' konulu eğitim verildi.

AMAÇ GIDA BİLİNCİ OLUŞTURMAK
Programın sonunda öğrencilere gıda bilincini oluşturmaya yönelik olarak hazırlanan gıda konulu okuma ve boyama kitapları dağıtıldı. İlçe Tarım Müdürü Mustafa Muslu, yaptığı açıklamada, oluşturulan ekiplerin insanların güvenli gıdaya ulaşmaları için yapmış oldukları sıkı denetimlerin yanı sıra eğitim faaliyetlerine de önem verdiklerini belirtti. İlköğretim okullarında yapılan bu organizasyonunda eğitim faaliyetlerinin bir parçası olduğunu belirten Muslu, ''Güvenilir gıda bilincini ilköğretim çağındaki çocuklara aşılamak ve onların ileri yaşamlarında daha sağlıklı gelişmelerini sağlamayı amaçlıyoruz'' dedi.

GIDA GÜVENLİĞİ NEDİR?
Günümüzde eski usül gıda işleme ve tüketiciye sunma yaklaşımlarında gerek tüketicinin bilinçlenmesi gerekse ülkelerin gıda yasalarını “daha sağlıklı ve güvenli gıda üretme” doğrultusunda güncellemeleri nedeniyle çok önemli değişimler meydana gelmiş ve gıda güvenliği konusu son yılların en önemli toplumsal konusu olmuştur. Gıda güvenliği kavramına dar bir çerçeveden bakıldığında, gıdaların amaçlanan kullanımına uygun olarak hazırlanması ve tüketildiğinde tüketicilere zarar vermemesi anlamında kullanılan bir kavram olmakla beraber daha geniş anlamda gıda kaynaklı hastalıklara neden olan biyolojik,fiziksel ve kimyasal etkenleri önleyecek şekilde gıdaların işlenmesi, hazırlanması, depolanması ve son tüketiciye sunulmasını tanımlayan bilimsel bir sistem döngüsüdür. Güvenli gıda ise her türlü bozulma ve bulaşmaya yol açan etkenden arındırılarak tüketime uygun hale getirilmiş gıdadır.