İl başkan adayı olacak iddialarına yanıt: Biz o defteri kapattık

İl başkan adayı olacak iddialarına yanıt: Biz o defteri kapattık
Yeniden Refah Partisi temayül yoklamasına hazırlanırken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney'in il başkanlığına aday olacağı iddia edilmişti. İddiaları yalanlayan Güney'in, il başkanlığına aday olmayacağını söylediği öğrenildi.

Samsun'da 31 Mart yerel seçimlerinde 3 belediye kazanan Yeniden Refah Partisi (YRP) temayül yoklamasına hazırlanıyor. 9 Haziran günü YRP Samsun İl Binası'nda yapılacak olan yoklamada Adem Güney'in il başkan adayı olacağı ve mevcut il başkanı İbrahim Yaşar'ın çekileceği iddia edilmişti.

adem-guney-samsun-da-ciftcimizi-destekleyecegiz-8858.jpg

Bir yönetim kurulu üyesi de YRP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney'in konuyla ilgili kendisine şunları söylediğini belirtti: "YRP il başkanlığına aday değilim. Kimsenin emrivakisine de eyvallahımız yok. Biz o defteri kapattık, kim çıkarıyor nereden çıkarıyor."

hahshhdhs.jpg

Öte yandan İl Başkanı Yaşar, teşkilatlara şu açıklamayı gönderdi: "Saygıdeğer Belediye Başkanlarım Çok Değerli Meclis Üyelerim ve Başkanlarım; Allah'ın hakkı tutma iyiliği sağlama ve kötülüğü men etme yolunda bulunmak üzere seçtiği mümtaz ve aziz teşkilat mensuplarım.. Bilindiği üzere 31 Mart seçimlerinde Samsun'umuzda iyi bir başarıya hep birlikte imza attık. Geçirdiğimiz seçim sürecinde herbiriniz olağanüstü çaba sarf ettiniz. Yapılan çalışmalar için herbirinizden Allah ebeden razı olsun. Şimdi bu kazanılan başarının zirveye taşınması maksadıyla Milli Görüş ilkeleri arasında unutulan "Sizden daha iyisini daha güzelini yapabilecek biri varsa görevi ona devir etme” ilkesi beni konumumla ilgili istişare ve değerlendirme yapmaya sevk etti. Ben “İl Başkanlığı” yapamam demiyorum benden daha iyi daha güzel yapacak biri var diyorum ve eğer bu noktada nefsani davranırsam cihat ibadetindeki başarıya engel olmak vebali vardır. Ben bu vebali taşımak istemiyorum. Tüm bu sebeplerden ötürü yapılan görüşmeler ve istişareler neticesinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sn Av. Adem Güney Başkanımıza İl Başkanı olmasını teklif ettik. Nasıl ki daha önce Başkan Adaylığı için bizleri kırmayıp Milli Görüş adına kabul etti ve hep birlikte çok güzel bir çalışma yapılması için her türlü gayreti sarfetti ise ki bu herbirimizce malûmdur.. Aynı sebeplerden bu isteğimizi de kabul edebileceği cevabını verdi. Bizde; Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan'a durumu bildirdik ve Genel Başkanımız da uygun olacağını fakat Genel Merkez ve Samsun teşkilat mensuplarımızın da fikrini almak maksadıyla istişare ve temayül yoklaması yapılmasını rica ettiler. Yapılacak olan temayül yoklaması bizim bu konuda ki niyetimizin Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından değerlendirme ve doğru karar alma maksadıyla yapılmaktadır. Zira Genel Başkanımız ve Genel Merkezimiz nezdinde tüm teşkilatımız büyük bir başarıya imza attığı değerlendirilmiş ve tarafıma tüm teşkilatımız adına “Üstün Başarı Belgesi” vererek teşekkür etmişlerdir. Benim önerim ve isteğim mezkûr sebeplerden dolayı Millî Görüş Davası adına daha iyi olacağına inandığım için bugüne kadar nasıl ve niçin fedakarlık yaptıysam şimdi de feragat etmem gerektiğine inandığım için feragat ediyorum. Adem Güney Başkanımızın İl Başkanı olmasının daha iyi olacağı kanaatiyle Rabbim yapacağımız temayül yoklaması ve istişareler de en doğru karar vermeyi nasip etsin duasıyla.. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Selam ve dua ile Allah'a emanet olunuz."

Kaynak:Diyekonuştu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.