Gül'ü şaşırtan sorular

Gül'ü şaşırtan sorular
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Avusturya gezisi sırasında Türkiye ile ilgili sorulan sorular karşısında şaşırıp kaldı!

Avusturya'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avusturya Parlamentosu'nda tüm siyasi partilerin temsilcileriyle yaptığı görüşmede Türkiye hakkındaki yanlış bilgileri karşısında hayrete düştüğünü söyledi. Salzburg'da Türk basın mensupları için bir basın toplantısı düzenleyen Gül, özetle şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanıyla zaten eskiye dayanan bir hukukumuz da var. Türkiye'yi gayet seven, açık fikirli biri. En çok konuştuğumuz konular ikili ilişkilerimiz ve Avrupa Birliği meseleleri oldu. Avusturya'daki Türk vatandaşlarımızla ilgili çeşitli konular var. Bunları konuştuk tabii. Baş başa olunca her şey daha açık konuşuluyor.

10 SENE ÖNCEKİ TÜRKİYE'Yİ SORDULAR

Türkiye'yle ilgili ve Türk toplumuyla ilgili çok yanlış bilgileri var. İnsan hayret ediyor yani. Sizlere bunları kim anlatıyor, nereden öğreniyorsunuz bunları? 10 sene öncesi Türkiye'nin manzaralarını anlatıyorlar. O açıdan görüşmelerin çok faydalı olduğu kanaatindeyim.

"TÜRKİYE'DE FARKLI TELEVİZYON VAR MI?"

Mesela zannediyorlar ki halen Türkiye'de idam cezası var. Hayret dedim. Veya zannediyorlar ki, Türkiye'de hala farklı dillerle yazılmaz çizilmez. Türkiye'de farklı dillerde televizyon olmaz. Zannediyorlar ki, Kürt vatandaşlarımızın içerisinde milletvekili olanlar sadece bağımsız olarak girenler. Yahu siz ne diyorsunuz, eğer insanların kökünü araştıracak olursak, herkes her makamı işgal etmiştir. Bakan da olmuştur, cumhurbaşkanı da, meclis başkanı da. Bunları uzun uzun anlattım. Türkler buraya kendileri gelmedi ki vaktiyle. Davet edilmiş, buraların toparlanması ve inşa edilmesinde el birliği içinde çalışmışlar. Tabii ki onların çocukları da burada kalıyorlar. Kolaya kaçılıyor tabii. 'Ee işte bak, düzgün Almanca bilmiyorlar' deniliyor. Türklerin burada en güzel şekilde lisan öğrenmeleri hepimizin arzusu. Ama bu nasıl olur? Buna fırsat verilerek. Anaokullarından başlayıp öteki okullara kadar. Onun için sadece buradaki vatandaşlarımızı suçlamak, yanlış işler."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.