Göz yaşları dinsin diye açılım diyoruz
VATANDAŞ ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYOR
AK Partili Kılıç, 19 Mayıs ilçesinde şehit ailelerine ziyarette bulunup, sıkıntılarını dinledi. Bahçelievler Mahallesi'ndeki şehit İsmail Bektaş'ın ailesine ziyarette bulunan Kılıç, daha sonra Beylik köyüne geçerek şehit Ümit Semerci'nin ailesiyle görüştü. Kılıç, şehit annesi Behiye Bektaş'ın (72) elini öptü. Ziyareti sırasında demokratik açılım konusuna da değinen Kılıç, evlat acısı çeken ailelerin bu meselenin acilen çözülmesini istediklerine vurgu yaptı.
"BAŞKA YÜREKLER YANMASIN"
Şehit ailelerini hissiyatına kulak vereceklerini hatırlatan Kılıç, "Bu meselede çok kararlıyız. Milletin desteğini arkamıza alarak çözeceğiz. 25 senede 5 binden fazla şehidimizi Anadolu'nun her köşesinde toprağın kara bağrına verdik. Bugün her halde 100 bin askerimiz ya sınır boylarında ya da her an terörle mücadeleye katılmaya hazır durumda silah altında bulunmak için vatani görevini yapmaktadır. Aileleri ise, evlat acısı yaşamadan sağ salim vazifelerini tamamlayıp baba ocağına dönmeleri arzusunu taşıyor. Bizim de çabalarımızın gayesi; yeni ocakların sönmemesi, başka yüreklerin yanmamasıdır." diye konuştu.
İKTİDAR YÜZÜ GÖREMEZLER
19 Mayıs ilçesinin teröre verdiği ilk şehidi Ümit Semerci'nin babası Mümin Semerci ise muhalefetin, bu meselenin çözümünde iktidar partisine destek olmasını istedi. Oğlunun acısının halen dinmediğini belirten Semerci, şöyle konuştu: "Artık yüreğimizde yanacak yer kalmadı. Ankara sesimizi duysun istiyoruz. Muhalefet siyaset yapmayı bıraksın. Bu işi artık çözün. Başka analar ağlamasın, babaların yüreği yanmasın.'' CHP ve MHP'nin çözüme destek vermediğine de işaret eden Semerci, bu meselede elini taşın altına koymayanların iktidar yüzü görmelerinin mümkün olmadığını savundu.