GOÜ'da akademisyen sıkıntısı
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi acil servisinin henüz açılamamış olması sıkıntıların yaşanmasına neden oluyor. GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, yaşanan sorunların hastanenin kısıtlı imkanlarla hizmet vermesi, akademisyen ve yardımcı personel eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.
AKADEMİSYENLER BAŞKA YERLERE GÖNDERİLDİ
Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne ek olarak tamamlanma aşamasına gelen yeni binalarda acil servis hizmetlerinin 2009 yılı Ağustos ayına verilmesinin planlandığını ifade eden Rektör Seyfikli, "Yeni çıkan yasa gereği yetiştirdiğimiz akademisyenler mecburi hizmet gereği başka yerlere gönderildi. Bunun için girişimlerde bulunduk, fakat başaramadık. Diğer sorunumuz üniversite hastanesine kazanılan para diğer yerlere göre düşük. Bu nedenle de talep azaldı. Üniversitemize gelerek akademisyen olmak isteyenleri değerlendiriyoruz. Ayrıca gelecek olanları YÖK'te bekliyoruz. Bunun aşılması için çaba harcıyorum. Tokatlı olup ta başka illerde çalışan akademisyenlerimizi üniversitemize davet ediyorum. Her şey sadece doktorla olmuyor. Yardımcı personel hemşiremiz, sağlık personeli, tekniker, hizmetli vb olması gerekiyor. Bununla ilgili de çok kısıtlı bir kadro var elimizde. Hastane açıldığında çok sıkıntı yaşayacağız. Hastanenin tefrişi konusunda sayın Başbakan, Başbakan Yardımcımız, milletvekillerimiz ve DPT katkıları 2009 yılı için ile 10 milyon YTL para çıkartıldı. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
VEKİLLERDEN DESTEK BEKLİYORUM
Rektör Seyfikli, hastanede tedavi olup da taburcu olan kişilerin yaşadıkları ani rahatsızlık sonucu tekrar hastaneye başvurduklarında muhatap bulamadıkları yönündeki söylemlere karşı başhekiminin aranmasını istedi. Acil servis açılana kadar bu tür sorunlar yaşamamak için hastane başhekimine talimat vereceğini ifade eden Seyfikli, yoğun bakım ünitesinde yaşanan sorunlarla ilgili şunları söyledi: "4/B diye bir kadro çıkartıldı, birde normal 657 kadromuz var. '4/B kadrosundaki personelin maaşı döner sermayeden ödeyin', diyorlar. Ama benim döner sermayemin çok para kazanabilmesi için hastanemin çok yoğun, acil servisin çalışıyor olması gerekiyor. Onun parasını ödeyemediğim için orda takılıyorum. Bu konuda sayın vekillerimizin destek olmalarını bekliyorum."
Öte yandan, GOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi poliklinik servislerinde yaşanan 'kuyruk çilesinin' bankalarda uygulanan benzer bir uygulamayla çözüleceğini kaydedildi.