Girişimcilerin ilk durağı Vali
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı olarak Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) bünyesinde faaliyet gösterecek olan İl Kadın Girişimciler Kurulu ile İl Genç Girişimciler Kurulu'nun yeni yönetimleri, ilk ziyaretlerini Samsun Valisi Hasan Güzeloğlu'na gerçekleştirdi.
KURULLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİLER
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır'ın da hazır bulunduğu ziyarette İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Kıyıcı, İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kerem Tüfekçi ile birlikte yönetim kurulu üyeleri katıldı. İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Kıyıcı ve İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kerem Tüfekçi, yeni görevlendirme süresinde yapacakları çalışmalar ve projeleri hakkında Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu bilgilendirdiler. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da, kurulların yapısı hakkında Vali Güzeloğlu'na bilgi verdi.
KADINLAR KARAR
MEKANİZMASINDA YER ALMALI
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ülke nüfusunun yarısının kadınların oluşturduğuna işaret ederek, kadınların özellikle karar mekanizmalarında yer alması gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye'de genç nüfusun özellikle Avrupa ülkelerine oranla önemli ölçüde fazla olduğuna dikkati çeken Güzeloğlu, Ülkemiz bu anlamda çok şanslı. Çünkü genç bir nüfusa sahibiz. Globalleşen dünya düzeninde gençlerimize çok önemli görevler düşüyor. Gençlerimizi geleceğe iyi hazırlayıp, önlerini açtığımız takdirde ülkemizin, yeni dünya düzeninde daha iyi ve farklı yerlerde olacağına inanıyorum dedi.