Genç; İşsizliğin çözümü yatırımdır

Genç; İşsizliğin çözümü yatırımdır
Seçim çalışmaları kapsamında Yavuz Selim ve Hacı İsmail Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, işsizliğin yatırımlarla çözüme kavuşturulacağını dile getirdi

Seçim çalışmaları kapsamında mahalle toplantılarını sürdüren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yavuz Selim ve Hacı İsmail Mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Genç'i coşku içerisinde karşılayan mahalle sakinleri, Genç'ten iş istediler. Bu istek karşısında Genç, işe girip çalışmak isteyen vatandaşlara mutlaka sertifika almaları konusunda uyarılarda bulundu.

SORUNLAR ÇÖZÜME KUVUŞTURULACAK
Canik'te mahalle ziyaretleri kapsamında bölgede incelemelerde de bulunduğunu ifade eden Genç, tek tek tespit ettiği sorunların çözümüne yönelik şimdiden projeler oluşturulmaya başlandığını söyledi. İlçeye yatırımların kazandırılacağını belirten Genç, “Canik'te değişim ve gelişimin yanı sıra İlçeye kazandırılan yatırımlarla Canik'in nereden nereye geldiğinin hep birlikte yaşayıp izliyoruz" dedi.

HİZMET ETMEYE DEVAM EDİLECEK
İlçeye yapılması planlanan hizmetlerin en az 10 katı fazla yatırım yapıldığını, üniversite, bölge kan merkezi, medimarin hastanesi ve kentsel dönüşümün bunun en güzel örneği olduğunu belirten Genç, Canik'e kazandırılan projeler ve hizmetlerin fazlasıyla yerine getirildiğini söyledi. Genç, şunları söyledi; "Belediyeler, iş bulma kurumu değil. Ama, İlçemizde işsizliğin önüne geçmek için yatırımcılara gereken kolaylığı gösterdik ve çevre dostu yatırım yapacak herkese de göstermeye devam ediyoruz. İşte Karadeniz Bölgesi'nde ilk olarak gelecek yapı market bunun en bariz öreğidir. Bu ve bunun gibi ilçemizde açılacak iş yerlerinde çalışacak personeller, mutlaka çalışacakları alanlarla ilgili eğitim almalı ve sertifikasını elinde bulundurmalı. Belediye olarak bilgisayar işletmenliği, bilgisayarlı muhasebe, İngilizce, hanımlarımız için açılan el beceri kurslarına katılmalarını istiyorum. Bunu neden istiyorum? Çünkü bölgemizde açılacak işyerlerinde istihdam edilecek personeller, bizim bölgemizden alınacak. Canik'te işsizliğin yok edilmesinin tem çözümü bu. Yarın işçi istenildiğinde, benim sertifikam yok? Bana bir iş denildiğinde, bunun tek sorumlusu kendiniz olursunuz?”

BİRLİKTELİĞİ VURGULADI
"Millet olarak birlikte olursak, aşamayacağımız hiç bir problem olmaz" diyen Genç, "Ülkemizin, Kurtuluş Savaşı yıllarını hatırlayalım. Ülkemiz bir fiil işgal atlında idi. Ama Türk milletinin azmi ve kararlılığı, yeni bir Cumhuriyetin kurulmasına ve ülkemizin bu günkü duruma gelmesine vesile olmuştur. İşte bizlerde bu ruhla hareket etmeli, ilçemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmalıyız. Bunu da geleceğimiz olan çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak adına yapmalıyız" şeklinde konuştu. Oyuncak dağıttığı çocukların park isteği karşısında Genç, Hacı İsmail'e mahallesine 2 tane park yaptıklarını, üçüncüsünü ise yapmamak için hiç nedenin bulunmadığını sözlerine ekledi.