Gelir koruma sigortası tüm illerde uygulanacak

Gelir koruma sigortası tüm illerde uygulanacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hububatta gelir koruma sigortasının gelecek yıl tüm illerde uygulanmaya başlanacağını belirterek, "Sigorta, istikrarlı bir gelirle üretime devam etmeleri için çok büyük bir katkı sağlıyor." dedi.

Bakan Yumaklı, yeni dönemdeki Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) uygulamalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Sözleşmeli üretimde devlet destekli tarım sigortasının zorunlu hale geldiğini bildiren Yumaklı, tarımsal üretimin zaman zaman engel olunamayacak bazı afet durumlarıyla karşılaştığına işaret etti. Yumaklı, TARSİM bedellerinin yüzde 67'sine kadarının devlet tarafından karşılandığını anımsattı. Hayvansal ve bitkisel üretim sigortalarını sürekli geliştirdiklerine dikkati çeken Yumaklı, bitkisel üretim kapsamında buğday için gelir koruma sigortasını geçen yıl hayata geçirdiklerini hatırlattı.

thumbs-b-c-b0233d7432433a98c44f2665a06c58bf.jpg

Yumaklı, üreticinin herhangi bir nedenden dolayı ürün kaybını sigorta altına alabildiğini belirterek, "Gelir koruma sigortasıyla, ürünün pazardaki fiyatının üretim maliyetinden düşük olması durumunda aradaki fark üreticiye ödenebiliyor. Bunun uygulaması Konya'da başlamıştı. Buğday için gelir koruma sigortasının tüm illerde uygulanmasına 2024'ün başından itibaren başlamış olacağız. Sigorta, üreticilerin gelir kaybına uğramadan istikrarlı bir gelirle üretime devam etmeleri için çok büyük bir katkı sağlıyor, özellikle buğdayda arz güvenliği sağlanmış olacak. Uygulama hububat ürünlerinde başlayacak, ilerde diğer ürün grupları da buna dahil olacak." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.