Geleneksel toplantı Amasya'da yapıldı

Geleneksel toplantı Amasya'da yapıldı
Garanti Bankası'nın 2002 yılından bu yana gerçekleştirdiği Garanti Anadolu Sohbetleri'nin 60'ıncı toplantısı Amasya'da düzenlendi

Saraydüzü Kışlası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Amasya için gelişme modellerinin yanı sıra marka destinasyon yaratmada trendler ve yeni yaklaşımlar, Avrupa Birliği ekseninde bölge tarımı, yörenin önemli ekonomik değerlerinden biri olan doğal taş sektöründeki fırsatlar ve dünya ekonomisinin Türkiye'ye ve bölgeye etkileri gibi konular masaya yatırıldı.

AMASYA'NIN ATILIMLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, toplantı öncesi yaptığı konuşmada Amasya hakkında bilgi verdi. 2007-2011 yıllarını kapsayan İl Strateji Planı çerçevesinde kentin geleceğini belirleyen bir yol haritası belirlediklerini kaydeden Lekesiz, Amasya'nın tarımda, turizmde ve eğitimde son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlara dikkati çekti. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere ise Garanti Anadolu Sohbetlerinin 60'ıncı toplantısını Amasya'da gerçekleştirmekten memnun olduklarını söyledi. Karadere, Amasya'nın ciddi ekonomik potansiyel taşıdığını belirterek, Amasya'nın ortak çalışma kültürünü geliştirerek bu vizyona sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Tüm işletmelerin buna uygun iş süreçleri geliştirmesini, riskleri iyi tanıyıp yönetmesini ve verimliliği hedeflemesini isteyen Karadere, Amasya'nın dünya ile rekabet edebilen bir marka olabilmesi için vizyonunu bu yönde geliştirmesi gerektiğini vurgulayarak, kentin bunun için tüm avantajlara sahip olduğunu söyledi. Karadere, konuşmasının sonunda bankasının son yıllarda elde ettiği başarılar ve büyüme oranları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

AMASYA MARKA OLMAYI HEDEFLİYOR
Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kenen Güripek ise, Amasya'nın doğal varlıkları, turizm ve tarımsal ürünleri ve tarıma dayalı sanayide marka olmayı hedeflediğini bildirdi. Kentin barındırdığı değerlerle marka olabilecek düzeyde olduğunu belirten Güripek, özellikle doğal taş sektöründe sahip olunan avantajların değerlendirilmesi ve önemli adımlar atılması gerektiğini ifade etti. Güripek, özellikle kriz döneminde en önemli yatırımın insana olan yatırım olduğunu belirterek, kriz olsun olmasın yapılacak tüm yatırımlarda insan gücüne ve beynine yatırım yapılmasını istedi.
Konuşmaların ardından, Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat'ın yönetiminde düzenlenen panelde, Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, dünya ekonomisi ve kriz senaryoları, Ecos Danışmanlık Şirketi Yöneticisi Christopher Stopes, Avrupa Birliği ekseninde tarıma ve bölge tarımına yeni yaklaşımlar, Atlas Arazi ve İş Geliştirme Şirketi Başkanı Tavit Köletavitoğlu, marka destinasyon yaratma trendleri, Silkar Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Akbulak ise Amasya'da doğal taş sektörü ve fırsatları konusunda sunum yaptı.